Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
22.12.2023 u 10:04
0

KUPILA JE VAZU U PRODAVNICI ZA 4 DOLARA: Kada je došla kući otkrila je pravo blago (FOTO)

Džesika Vinsent je u lokalnoj prodavnici kupila vazu za 4 dolara. Kasnije je otkrila da je vaza delo slavnog arhitekte i da vredi preko 100.000 dolara.

Žena iz Virdžinije otkrila je „blago“ u lokalnoj dobrotvornoj prodavnici. Reč je o radnji u koje pojedinci donose stvari koje im više ne trebaju, a sredstva od njihove prodaje se doniraju raznim dobrotvornim organizacijama.

Tako je neko u ovu prodavnicu doneo šarenu vazu. Džesika Vinsent (43) je kupila ovu vazu s crvenim i zelenim uzorcima, prenosi The Independent.

Vinsent je smatrala da bi vaza mogla vredeti više nego što je platila, jer je videla malo slovo „M” na dnu vaze i pomislila da bi mogla biti povezana s Muranom, ostrvom blizu Venecije koje je poznato po staklarstvu.

– Imala sam utisak da bi vaza mogla vredeti 1000 ili 2000 dolara -rekla je Vinsent.

Ona je dodala da nije ni posumnjala koliko je predmet vredan dok ga nije još malo istražila.

Kako bi dobila još više informacija Vinsent se pridružila grupi na društvenim mrežama gde je pitala korisnike za savet.

OVE BOJE POMAŽU DA OSTVARITE ŽELJU: Plava je za zdravlje, a zelena za karijeru, a crvena za…

Rekli su joj da bi to moglo biti umetnički poznato delo talijanskog arhitekte i dizajnera Karla Skarpe. Zatim je poslala mejl aukcijskoj kuži, a fotografije vaze poslate su samom Ričardu Rajtu, predsedniku aukcijske kuće.

– Imam stvarno dobar osećaj – rekao je Rajt kada je na slikama video stakleni predmet.

Stručnjak je rekao kako bi vaza mogla biti dio serije „Pennellate“, koju je umetnik dizajnirao 40-ih godina prošlog veka. Kao što je Rajt objasnio, nije poznato koliko je vaza napravljeno u ovoj seriji.

Ispostavilo se da je to tačno i da vaza ima veliku vrednost. Vaza je nedavno prodata na aukciji nepoznatom privatnom kolekcionaru umetnosti iz Evrope.

On ju je kupio za 107.100 dolara. Vinsent je ovaj iznos podelila sa Rajtom, predsednikom aukcijske kuće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter