Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 15:47
0

MNOGI VOZAČI NE ZNAJU: Evo čemu služi isprekidana linija na retrovizoru

Pored šireg vidnog polja, ovaj retrovizor ima i funkciju protiv zaslepljivanja.

Isprekidana linija na spoljašnjim retrovizorima nalazi se na trećini ogledala i veoma je praktična. Ova vrsta ogledala sa isprekidanom linijom naziva se ogledalo dvostruke zakrivljenosti.

Postoji isprekidana linija, a površina ogledala je podeljena na dve površine ogledala. Kada postoje dva retrovizora, domet koji se može posmatrati sa ovim retrovizorom je takođe širi, a mrtva tačka vidljivosti je manja.

OD OVIH LJUDI BEŽITE KAO ĐAVO OD KRSTA: Evo nekoliko načina da prepoznate ENERGETSKE VAMPIRE!

Zbog toga, kada vozač vozi automobil, može da posmatra dinamiku svih vozila iza sebe gledajući samo u retrovizor, kako bi mogao bezbednije da vozi. Pored šireg vidnog polja, ovaj retrovizor ima i funkciju protiv zaslepljivanja.

Svima je poznato da se danas na putu često koriste duga svetla, pa dok se vozimo, vozač drugog automobila koristi duga svetla, to svetlo nas „udara” u retrovizor i tako nam onemogućava da jasno vidimo. Zbog toga ova vrsta retrovizora može osigurati da vlasnik nije „pogođen” i da jasno vidi put ispred sebe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter