Izvor: telegraf
21.02.2024 u 09:45
0

MONSTRUM SE PROBIO IZ KAVEZA: Ubio vlasnika

Dan nakon što je mladi' zadobio kobni ujed, policija je sa zvaničnicima Odeljenja za kontrolu životinja ušla u njegov dom i odatle iznela još dva otrovna guštera. Kako je saopšteno, u kući je pronađeno i 26 vrsta paukova

Kristofera Vorda (34) iz Kolorada, koji je iz hobija držao otrovne reptile, ubio je njegov kućni ljubimac.

Napad otrovnog guštera dogodio se 12. februara, a policiju je pozvala Kristoferova devojka Medlin nešto pre ponoći kobnog dana.

Ona je rekla da Kristofer ima ugriz životinje na telu, a kada je policija stigla, ustanovljeno je da ga je ujeo ljubimac Vinston, otrovni gušter Heloderma suspectum.

Medlin je rekla da je bila u drugoj sobi kada je čula Kristofera da izgovara nešto nerazumljivo. Kada je ušla u sobu ugledala je Kristofera na zemlji i uvidela da mu je gušter zakačen za ruku. Pogledala je u pravcu kaveza gde su držali Vinstona i shvatila da je gušter uspeo da pobegne.

Policija je saopštila da je Medlin pozvala policiju kada je Kristofer počeo nekontrolisano da povraća i gubi dah. Preminuo je četiri dana kasnije od posledica ujeda i trovanja.

 

HOROR! LAV UBIO ČUVARA U ZOLOŠKOM VRTU: Brinuo se o njemu, hranio ga svaki dan preko 10 godina

Dan nakon što je Kristofer zadobio kobni ujed, policija je sa zvaničnicima Odeljenja za kontrolu životinja ušla u dom mladića i odatle iznela još dva otrovna guštera.

Kako je saopšteno, u kući je pronađeno i 26 vrsta paukova.

„Vard je u kući držao i tarantulu kao ljubimca“, naveli su iz policije.

Kako su naveli reptili su prebačeni u ustanovu za rehabilitaciju divljih životinja u Južnoj Dakoti.

Istovremeno, istakli su da je držanje otrovnih guštera nezakonito.

Prema Savezu zooloških vrtova u San Dijegu, ujedi guštera Heloderma suspectum retko izazivaju smrt kod ljudi.

„Taj gušter jeste otrovan i otrov se stvara u žlezdama u donjoj vilici guštera. Kada gušter ugrize, male brazde u zubima pomažu da otrov teče u plen. Ujed je veoma jak, a gušter možda ne popušta stisak nekoliko sekundi. Može čak i žvakati tako da otrov ulazi dublje u ranu. Ujed je bolan za ljude, ali retko uzrokuje smrt“, navodi organizacija na svojoj veb stranici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter