Izvor:
22.08.2023 u 17:44
0

IMA LI NEŠTO SLAĐE? Ko ima ovakvog ljubimca? (VIDEO)

Ova životinjica više nije nikakva senzacija ako se gaji u domu, ali razmislite da li za prijatelja želite baš nju, jer traži posebne uslove za život

Prasići mogu biti i sjajni kućni ljubimci, ali nisu za svakoga i nisu za stan, te mnogi od njih loše prođu kada se ljudi razočaraju u njih jer su od njih očekivali ko zna šta.

A ako ste i sami razmišljali kome biste mogli pokloniti svu svoju ljubav i pažnju, da mini prase može bit Vaš izbor. Uprkos svojoj veličini mini prasići su vrlo inteligentne životinje, koje vole mnogo da se kreću i istražuju svoju okolinu. Baš poput male dece i oni vole da zavire u svaki ćošak, fioku i ormarić, a kante za smeće da i ne pominjemo. Zbog toga je važno da nabavite sigurnosne spravice za sve opasne ormariće, ivice stolova i vrata u stanu. Takođe u prostoru kojim se kreće vaše mini prase ne sme da bude oštrih predmeta, a kada napuštate svoj dom obavezno ga ogradite kako se ne bi povredilo dok vi niste tu. Jako su druželjubivi i nipošto nebi trebali biti sami.

Suva hrana specijalno napravljena za mini prasiće koju možete pronaći u svakoj prodavnici hrane za kućne ljubimce je vaš najbolji i najsigurniji izbor. Vaš veterinar ili prodavac u pet shopu vam može biti od velike pomoći pri izboru brenda kao i u pogledu količine porcija. Imajte na umu da su mini prasići skloni prejedanju a samim tim i gojaznosti, zbog čega ih ne treba često hraniti niti im davati veliku količinu hrane.

@pearlpinkpiggy All she does is eat and then goes right back under a blanket and sleeps😂🩷 #pigsoftiktok #pigtok #pigtiktok #fypシ #pearlpinkpiggy #cute #pinkpig #pigeatin ♬ original sound – piggy

Potrebno je prilikom kupanja da koristite šampon spacijalno dizajniran za mini prasiće, jer šamponi za ljude, kao i za pse i mačke mogu da isuše njihovu kožu. Ako ga kupate u kadi, pobrinite se da vaše mini prase može da stoji u vodi, dakle ona ne treba da bude previše duboka. Mini prasići vole mlaku vodu, a za pranje upotrebite nežnu četku kako bi uklonili svu nečistoću sa svog ljubimca. Nakon kupanja posušite prase peškirom i nanesite ulje za bebe na njegovu kožu kako bi ostala hidrirana.

pixabay

Kendas Kroni, profesor zoologije na Univerzitetu Perđu u Vest Lafajetu u Indijani, rekao je da je pre kupovine praseta neophodno proveriti kolika je bila težina njegovih roditelja i prosečna težina njihovog prethodnog potomstva.

On je takođe naveo da prasićima mora biti obezbeđena zdrava hrana kako se ne bi preterano gojili, jer iako su veoma inteligentni, genetski su „programirani“ da neprekidno tragaju za hranom.

Kroni je upozorio da, iako su prasići druželjubivi, može doći do sukoba s drugim kućnim ljubimcima, koji u okršaju sa prasetom često izvuku deblji kraj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter