Izvor: Stilkurir.rs
17.09.2023 u 11:27
0

ROĐENA JE KAO PORCELANSKA LUTKA, SVI SU TVRDILI DA ĆE ŽIVETI GODINU DANA: Evo kako sada izgleda najmanja devojčica na svetu (VIDEO)

Šarlot Garsajd je jedinstvena mlada dama od 15 godina koja hrabro prkosi svim prognozama lekara! Njen život je od prvog dana impresivan, a čim je došla na svet 2008. godine, pokazala je koliko je borbena! Proglašena je najmanjom devojčicom na svetu, jer je rođena sa samo 30 grama, do je imala 25 cm visine.

Šta se, zapravo, desilo?

Naime, Ema Njuman i Skot Garsajd 2007. godine radovali su se Eminoj trudnoći i nestrpljivo čekali da na svet stigne njihovo četvrto dete.

Sve je išlo dobro, porodica je jedva čekala novog člana, a onda je jednog dana iznenada krenuo porođaj. Ema se porodila 4 nedelje pre termina i na svet je donela devojčicu sa retkim poremećajemPrema rečima lekara, tip simptoma prisutnih u Šarlot nikada nije viđen zajedno kod jedne osobe. Stoga su se stručnjaci uhvatili u koštac sa davanjem zvaničnog naziva bolesti.

Lekari su dijagnostikovali da mala Šarlot ima sindrom naučno nazvan „primordijalna patuljastost“, veoma redak genetski oblik urođene patuljastosti, zbog čega se njeno telo razvijalo znatno sporije nego što bi trebalo.

Šarlotini roditelji su odmah znali da će ona biti jedinstvena devojka, čak i van njene nevolje. Kada je imala dve godine, baš kao i druge devojčice, obožavala je da se igra sa Barbi lutkama, bilo čime roze, i umiljatim plišanim igračkama poput njenog omiljenog medvedića, koje je uživala da se grli.

Bila je visoka samo 58 cm sa dve godine, što ju je činilo previše sitnom da bi mogla da nosi odeću za bebe normalnog razvoja. Nije mogla čak ni specijalno napravljenu odeću za prevremeno rođenu bebu. Jedina odeća koja joj je pristajala bila je ona za lutke, koju su njeni roditelji morali da koriste da bi je obukli.

Kada je bila na pragu da napuni tri godine, uspela je da poraste dovoljno da bi nosila haljine za novorođenčad.

Prema rečima njene majke Emi Garsajd, Šarlot je bila šampionski vojnik kada je reč o tome da sve što dolazi sa njenim stanjem prihvati. Devojčica je prošla kroz mnoštvo lekarskih poseta, testova i skeniranja, ali je sve vreme ostala jaka.

Ema se prisetila da je briznula u plač kada je prvi put videla svoju četvrtu ćerku, jer nije bila dovoljno pripremljena da se nosi sa činjenicom koliko je njena beba mala.

U jednoj fazi svog života, mama Ema je istakla da je Šarlot mogla da stane u njen džep, dok su pelene su bile veličine kreditne kartice.

A onda počinje izuzetna priča male Šarlot koja je pokazala da sve prognoze lekara nisu jače od njene volje za životom- Naime, smatrali su da neće živeti duže od godinu, a ova hrabra devojčica je proslavila i 15. rođendan!

Šarlot je prešla neverovatno dug put od svog početka kao beba, a njena porodica je neverovatno zahvalna što je ona deo njihovih života.

Emi je izjavila da je znala da je posebna od trenutka kada se rodila: „Od dana kada se rodila, donela je nešto veoma posebno u sve naše živote.“

U osnovnoj školi razvila je oštroumnost, a njen bistar um i moć zapažanja su došli do izražaja.

„Možda izgleda kao lutka, ali napravljena je od jakih stvari. Voli da juri po kući i da je bacaju u vazduh. Kada je ljudi prvi put sretnu, plaše se da bi se mogla slomiti ako je dodirnu  ali ona je prilično otkačena i ni sekunde ne sedi mirno“, rekla je njena najstarija sestra.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter