Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
21.11.2023 u 12:53
0

NEOBIČNA SUDBINA GENIJA IZ JUŽNE KOREJE: Ima veći IQ od Ajnštajna, a sa osam godina zvala ga NASA (FOTO)

Šta biste uradili da ste najpametniji čovek na planeti? Možda zvuči smešno, ali odgovor na ovo pitanje dugo je mučio Kim Ung-Jonga.

Južnokoreanac je rođen s neverovatnim intelektualnim sposobnostima, izraženim od najranijeg detinjstva. Kako su godine prolazile pokazivao je mentalne sposobnosti van naših najluđih snova i dostigao uspeh za poštovanje.

Kim Ung-Jong je imao četiri godine kada je zapanjio naučnike svojim koeficijentom inteligencije 210 (procenjuje se da je Albert Ajnštajn imao IQ 160), a jedno vreme je držao i Ginisov rekord.

Godinu dana kasnije govorio je pet različitih jezika – korejski, japanski, engleski, nemački i francuski. Čak je pohađao i časove fizike na Univerzitetu Hanjang!

Bilo je jasno da će izuzetne sposobnosti zauvek promeniti njegov život, a možda i čovečanstvo. Pa ipak, njegovo ime je danas malo poznato. Kako je to moguće?!

Od samog početka, Kim-Ung Jong je bio predodređen za akademsku veličinu, a niko nije mogao da zamisli kako će se razvijati njegov put, prenosi History Defined.

Rođen je 8. marta 1962. u Seulu, a sa godinu dana je savladao korejsko pismo i više od 1.000 kineskih znakova. To dovoljno govori…

Njegov “nezasit” intelekt je eksplodirao pre tinejdžerskog doba, pa je stekao i međunarodnu pažnju.

Tako je sa osam godina dobio poziv svemirske agencije NASA, gde je počeo da radi. Neverovatna šansa za nekoga tako mladog, a Kim-Ung Jong je impresionirao kolege od prvog dana.

Godine 2007. paralelno je radio kao asistent na nacionalnom univerzitetu Čungbuk, a nešto kasnije je ispunio životni san i postao profesor.

Tada je napustio “Chungbuk Development” i pridružio se osoblju Univerziteta Šinhan, kao vanredni profesor. Imao je 51 godinu.

Zainteresovanim medijima je rekao da je uzbuđen i dodao: “Posvetiću se podučavanju narednih generacija”.

Možda nije “dostigao zvezde”, ali Kim Ung-Jong je prednost dao sreći, umesto obaranju svetskih rekorda ili naučnim uspesima.

Jednom prilikom je prokomentarisao svoj izbor: ”Pokušavam da kažem ljudima da sam srećan takav kakav sam”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter