Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
14.11.2023 u 17:42
0

NEVEROVATAN PRIZOR NA FASADI KUĆE: Postavljeno je 200 bicikala, evo i zbog čega (VIDEO)

"Kuća bicikala" u Kazorli je jedinstveni hotel ukrašen sa 200 bicikala. Podseća na muzej i krije zanimljivu priču.

U istorijskom gradu u Kazorli nalazi se kuća, koju je vlasnik ukrasio sa 200 različitih bicikala. Kuća nazvana „La casa de las bicicletas“ je svakako jedan od najfotografisanijih detalja u Kazorli.

U ovoj kući možete i da odsednete jer je to zapravo mali hotel, koji ima 12 soba.

Kuća sa šarenim biciklima po celoj fasadi, na balkonima, u bašti, umesto ograde, pa čak i ulaznih vrata, veseo je i neočekivan prizor. Bicikli su takođe glavna tema enterijera i nalaze se – u komadima ili delovima – u svakoj prostoriji.

Ogledalo u kupatilu je uramljeno gumom, noćne lampe su napravljene od felni, a plafoni i zidovi su ukrašeni – malom istorijom biciklizma.

Vlasnik hotela Čelo Kaenas je bez posebne namere postavio prvi bicikl na fasadu, tek tako, kao ukras. Onda je postavio još jedan, pa još jedan i obična kuća je vremenom postala „La casa de las bicicletas“ („Kuća bicikala“).

Stanari su veoma zadovoljni ovom kućom, pa su počeli da ostavljaju bicikle da upotpune kolekciju.

Kolekcija, koja je već prilično velika, sastoji se od velikog broja modela bicikala različite starosti, pa tako danas neobična kuća podseća na muzej.

GODIŠNJE DOBA U KOJEM STE ROĐENI UTIČE NA VAŠU SUDBINU: Otkriva vaš karakter i predviđa životni put

Pored bicikala, tu su i druge zanimljive kolekcije: kišobrani, starinski kovčezi, šeširi iz celog sveta, figurice pasa i drugo, piše punkufer.

Kazorla je, inače, živopisni gradić u Andaluziji, udaljen oko sat vremena vožnje od grada Haen. Srednjovekovni grad vredi posetiti i zbog brojnih istorijskih spomenika Stari grad Kazorla je proglašen kulturnim dobrom, a u njegovim strmim ulicama koje se penju do zamka Jedra, simbola grada, nalaze se šarmantne tradicionalne kuće, spomenici, palate i crkve koje privlače brojne turiste.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter