Izvor: Alo
13.05.2024 u 10:14
1

VUČIĆ NA POZIVU SA ŠOLCOM: Pričali o situaciji na Kosovu i Metohiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa saveznim kancelarom SR Nemačke Olafom Šolcom.

– Dobra i otvorena razmena mišljenja sa @bundeskanzler Šolcom o svim pitanjima od obostranog interesa, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o veoma uspešnoj ekonomskoj saradnji i stalnom povećanju trgovinske razmene između naše dve zemlje.

– Zahvalio sam Nemačkoj na posvećenosti odličnim ekonomskim odnosima sa Srbijom i velikim investicijama koje su u znatnoj meri doprinele brzom napretku Srbije, a posebno sam se osvrnuo na ogromne potencijale za ulaganje koji su se otvorili u okviru EXPO 2027. Izrazio sam uverenje da će nemačke kompanije pronaći interes u nekim od najvećih projekata čija realizacija će dugoročno doprineti snažnom rastu Srbije i povezivanju celog regiona.

PRVE DAME U ŠETNJI KALEMEGDANOM: Supruga ukrajinskog predsednika u Beogradu, posetila Kalemegdan i biblioteku, potpisan niz SPORAZUMA sa MIP-om

– Razmenili smo mišljenja i o svim delikatnim pitanjima u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja, a posebno smo razgovarali o mestu i ulozi Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i o evropskom putu naše zemlje. Podrobno sam obavestio kancelara Šolca o gotovo nepodnošljivom stanju po srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, kao i o upornom izbegavanju Prištine da izvrši svoje prihvaćene i potpisane obaveze, pogotovo u pogledu formiranja ZSO.

– Naglasio sam da nam je na tom, ne uvek lakom putu, potrebna pomoć naših partnera, kakva je i Nemačka, te da računamo na nastavak podrške evrointegracijama, kao i na konkretne podsticaje koji bi dali novi zamah nastavku reformskih procesa i novu energiju zemljama kandidatima na #EU putu.

– Ponovio sam da se Srbija dosledno zalaže za intenziviranje diplomatskih aktivnosti u kontekstu svih aktuelnih sukoba i otvorenih pitanja koja opterećuju Evropu i region Zapadnog Balkana, što je do sada uvek i pokazivala u svim forumima i inicijativama – napisao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ NA POZIVU SA ŠOLCOM: Pričali o situaciji na Kosovu i Metohiji”

  1. ..i šta kaže ,šta će novo smisliti da nam otežava život,jel ima neku rezoluciju,sankcije što smo živi ,ili se izvinio za bombardovanje u predhodnim ratovima,možda će da plati njihov deo id štete koju su nam naneli bombama i sankcijama,možda 100 milijardi evra,ili sl.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter