Izvor: BSC Happy
05.10.2023 u 13:46
0

OVO NISTE ZNALI O PATRIJARHU PAVLU: Hteo je da postane DOKTOR, ali ovo je POSEBNA TAJNA!!! (VIDEO)

Rođen kao Gojko Stojčević, jedna je od najznamenitijih ličnosti srpske istorije.

Patrijarh Pavle je kao dečak imao želju da postane lekar, a njega je odgajila tetka po ocu, koju je mnogo voleo i koja je u njemu izgrađivala ono najbolje.

Jedna od posebnih pasija mladog Gojka bilo je pevanje, naročito duhovno i u horu, te se i u teška vremena po veru, trudio da tome ostane dosledan.

Kao duhovnika ga pamtimo po tihom tonu, umerenosti, skormnosti, ali je, već tada Pavle, i te kako umeo da bude strog prema ostalim duhonvicima, naročito ako se ne drže kanona ili skromnosti koju je on na svojoj koži celog života propagirao.

Ostavio je u amanet budilnik i sat i to potomcima svog brata, a ono što je dobijao u vidu ordenja i poklona danas vredi milione evra i čuva se po manastirima Srpske Pravoslane Crkve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter