Izvor: Kurir/BSC Happy
10.05.2024 u 15:05
1

KUKNJAVA, KRV I RUSKO RAZARANJE: KIJEV naredio potpunu EVAKUACIJU HARKOVSKE OBLASTI, pa RUSI RAZORILI MOST – UŽARENA KLEŠTA se obavijaju oko UKRAJINACA (VIDEO)

Ukrajina hitno šalje rezerve u Harkovsku oblast kako bi zaustavila rusku ofanzivu!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da je počela ofanziva na Harkovsku oblast i navodi da je Ukrajina spremno dočekala napad.

– Rusija je pokrenula novi talas kontraofanzivnih dejstava u oblasti Harkova. Naša komanda je to znala i proračunala svoje snage da dočeka neprijatelja vatrom. Vodi se žestoka bitka – rekao je Zelenski.

Ministarstvo odbrane Ukrajine navodi da su ruske trupe upale u Harkovsku oblast oko 5 sati ujutru i da se vode žestoke borbe. Jurišu su prethodili vazdušni i artiljerski napadi.

Stanovništvo užurbano napušta Vovčansk i susedna naselja gde je granatiranje pojačano od noći.

– Većina ljudi odlazi sopstvenim prevozom dok sa humanitarnim centrom organizujemo evakuaciju meštana koji nemaju svoja kola. Radimo zajedno sa volonterima i policijom – rekao je načelnik lokalne administracije Tamaz Gambarašvili.

Ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState, koji je blisko povezan sa obaveštajnim službama, navodi da su ruske trupe napredovale kod Vovčanska.

– Napad je počeo u pravcu samog Harkova i prema Vovčansku – navodi DeepState i dodaje da su ruske snage zauzele nekoliko sela na granici Harkovske i Belgorodske oblasti.

DeepState navodi da su Rusi krenuli u napad i oklopnim vozilima.

Rojters, pozivajući se na visokorangirani vojni izvor iz Ukrajine, navodi da su Rusi probli front kod Vovčanska u dubini od jednog kilometra.

– Rusi pokušavaju da naprave tampon zonu – navodi izvor.

Ruska vojska pogodila je projektilom X-38ML most preko reke Volčje kod Vovčanska u ataru sela Zibin. Tako su Oružane snage Rusije znatno otežale protivniku snabdevanje trupa koje se nalaze u blizini granice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KUKNJAVA, KRV I RUSKO RAZARANJE: KIJEV naredio potpunu EVAKUACIJU HARKOVSKE OBLASTI, pa RUSI RAZORILI MOST – UŽARENA KLEŠTA se obavijaju oko UKRAJINACA (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter