Izvor: BSC Happy/Kurir
12.07.2023 u 18:43
0

U PENZIJU S 90 GODINA! Bez bolovanja ili kašnjenja na posao! (VIDEO)

Radila pune74 godine

Melba Mibejn je 90-godišnja prodavačica iz Teksasa, a konačno je dala otkaz u robnoj kući „Dillard’s“ nakon što je tamo radila pune 74 godine! Predana radnica prvo je počela u toj robnoj kući kao radnica u liftu davne 1949. godine. U to vreme imala je samo 17 godina. Posle toga je unapređena na posao u delu za kozmetiku.

– Iako se vremena menjaju, sve se promenilo od onda kad je krenula da radi ovde do danas, kad je svet mnogo moderniji, njene vrednosti i vrline i dalje stoje kao najvažnije – komentarisao je upravnik robne kuće Džejms Sinc.

Mibejn je bila zvezda kozmetičkog odeljenja, uvek nasmejana i pozitivnaprema svakome ko uđe. Nikad nije izostajala s posla ili bila bolesna.

– Melba svakom iskustvu kupovine daje kvalitet kakav tražimo u svetu luksuza – istakao je njen bivši šef.

Kako je postajala starija, nikad nije odstupila od svoje rutine dolaska na vreme na posao.

– Uvek je dolazila ranije na posao, radnja bi se otvarala u 10, a ona je dolazila nakon 9, ulovila bi i mesto za parkiranje – komentarisao je njen unuk, Teri Mibejn.

Uzimala je kratke pauze za ručak jer je znala da ljudi dolaze upravo u to vreme, kako bi kupili ono što im treba. Nije htela da propusti priliku da ima i te kupce, stoga je često u vreme užine ostajala duže, iako je imala pravo na pauzu u to vreme. Čak i u 70-tim i 80-tim godinama svog života, nastavila da radi 40 sati nedeljno. U prodaji je, naravno, bila izvrsna. Dok su mnogi radili samo za platu, ona ih je podsticala da u tome vide nešto više. U radu je pronašla veselje te je inspirisala brojne druge kolege.

Volela sam sve tamo i da idem na posao – naglasila je nakon odlaska u penziju.

Šef je dodao kako je Melba ujedno edukovala brojne zaposlene kako bi radili bolje. No, kad su počeli zdravstveni problemi, morala je da ode u penziju. Međutim, njena predanost firmi nije prošla nezapaženo. „Dillard’s“ je napravio zabavu povodom njenog penzionisanja na kojoj su joj dali priznanje „Beyond Excellence“ i plaketu u čast „službe iznad očekivanja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter