Izvor: Kurir
08.05.2024 u 07:44
0

KRAJ NAJTUŽNIJE TENISKE KARIJERE: Jedan je od samo 11 tenisera koji su pobedili Novaka, Rafu i Rodžera – Ide u penziju sa 30 godina

Austrijski teniser, Dominik Tim (30), nekada treći na svetu, objavio je da će završiti karijeru ove sezone.

TUrnir u Beču u oktobru ove godine trebalo bi da mu bude poslednji.

Tim koji je 2020. godine osvojio US open i stigao do trećeg mesta na ATP listi bio je viđen kao glavni kandidat da nasledi „veliku trojku“.

Međutim, došlo je do velikog pada koji se praktično nikada nije ni završio.

Pogodilo je mnoge ljubitelje tenisa činjenica da je Austrijanac igrao fantastično, a onda odjednom nestao. Tim se borio sa ozbiljnim problemima sa povredama, ali i mentalnim zdravljem o čemu je više puta pričao.

Sa trećeg je pao do 352. mesta, a trenutno je 117. na svetu.

U karijeri je osvojio 17 titula, jednu grend slem, a igrao je finala Australijan opena i Rolan Garosa. Ostaće upamćen kao jedan od samo 11 tenisera koji je uspeo da pobedi sve članove „velike trojke“, odnosno Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter