Izvor: HappyBSC
09.12.2022 u 12:25
0

U susret praznicima….OVO SIGURNO NISTE ZNALI O DEDA MRAZU!

Tokom vekova menjao je kostime. U različitim delovima sveta nosio je različita imena. Vezivan je za hrišćanske svece, paganske svetkovine, osporavan od crkve, zakonom zabranjivan.  Deda Mraz je veliki šaljivdžija i taman kada pomislite da o njemu znate baš sve, on izvede neki novi trik.

Bio je neženja do sredine 19. veka. Baba Mraz se prvi put pominje u „Legendi o Božiću“ koju je napisao filadelfijski misionar Džejms Ris.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Njegova zaprega najbrža je na svetu. Saonice vuče devet irvasa: Igrač, Zabavljač, Šaljivdžija, Kupidon, Lisica, Blic, Bućkalica, Kometa i najpoznatiji Rudolf – jelen crvenog nosića, a njihova imena u originalu vuku koren iz latinskog, nemačkog, engleskog i drugih jezika… Deda Mraz ima svega 31 sat (i to zahvaljujući vremenskim zonama) da na Badnje veče i božićno jutro isporuči sve poklone. To znači da njegove saonice jure brzinom većom od 2.800 kilometara u sekundi!

Znate li šta su bili KOLOŽEG, SEČKO I DERIKOŽA? Nije reč o opakim momcima iz podzemlja!

Dva grada tvrde da su Deda Mrazov dom. Stanovnici Severnog Pola na Aljasci kažu da, ako želite da upoznate pravog, onda treba da posetite njih. S druge strane iz mesta Ravanijemi u Finskoj poručuju da mu je kancelarija tamo. Selo Deda Mraza u tom mestu jedino je na svetu gde možete da popričate sa Deda Mrazom 365 dana u godini.

 Deda Mraz ima i pilotsku dozvolu i pasoš. Pilotsku dozvolu mu je dodelila američka vlada 1927. godine, dok je svoj prvi pasoš dobio od Kanade 2013. godine. Tokom posebne ceremonije u Torontu, kanadski ministar zadužen za imigracionu politiku tom prilikom je rekao: „Mraz je, kao i drugi kanadski građani koji uživaju u putovanjima širom sveta, oduševljen dobijanjem e-pasoša koji je među najprihvaćenijim i najsigurnijim putnim ispravama na svetu, bilo da putujete kolima, brodom ili uz pomoć letećih irvasa.“

Ubedljivo najviše mu pišu deca iz Francuske. Statistika kaže da mu iz Francuske stiže 1.700.000 pisama, na drugom mestu je Kanada sa 1.350.000 a na trećem SAD sa oko milion pisama. LatinoamerikancI, imaju drugu taktiku. Oni pisma Deda Mrazu šalju, po principu brze pošte, ubacujući ih u balone koje zatim puštaju u vazduh.

 Tokom decenija i vekova svog postojanja Deda Mraz se pojavljivao u kostimima različitih boja: od zelene, preko plave do braon. A onda ga je, kaže legenda, 1931. godine „Koka-Kola“ obukla u boje svog brenda – crveno-beli kostim. Od tada do danas Deda Mraz je najprepoznatljiviji upravo u tom kostimu, i uvek u glavnoj ulozi „Koka-Kolinih“ prazničnih reklama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter