Izvor: HAPPY
18.02.2024 u 14:48
0

VAŽNO JE ČIPOVATI LJUBIMCE: Izgubljeni mačak se nakon četiri godine vratio kući, pronađen 400 kilometara daleko

Navikli smo na priče da psi posle više godina nakon što se izgube pronađu put do kuće i vrate se svojim vlasnicima. Jedna slična priča dogodila se u Severnoj Irskoj, samo što se u ovom slučaju ne radi o psu nego o mački.

Porodica Smit izgubila je svaku nadu da će ponovo videti svog mačora Bluberija, ipak više od četiri godine nakon što je nestao njihov ljubimac pronađen je u susednoj državi Republici Irskoj.

Meštanin jednog sela na istoku Irske primetio je ispred supermarketa mačka koji je delovao bolesno, pa ga je odveo kod lokalnog veterinara.

Mačka je imala čip, ali je pretraga baze podataka o kućnim ljubimcima u samoj Irskoj nije dala rezultat.

Veterinari su zatim proverili bazu europetneta koja pokriva 26 evropskih zemalja i pronašli podudaranje u Velikoj Britaniji.

Potom su saznali da se mačak zove Bluberi, da ima 10 godina i da je do njihovog sela prešao više od 400 kilometara.

S obzirom da je mačak nestao u novembru 2019. godine, vlasnici nisu verovali da će ikada više videti svog ljubimca, ali ih je prošle nedelje kontaktirao veterinar i rekao da je Bluberi pronađen u Golveju, javlja Sunday world.

Bluberi se ove nedelje vratio u svoju porodicu, a njegova priča pokazala je koliko je važno čipovati kućne ljubimce.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter