Izvor: danas.rs
17.02.2024 u 21:07
0

TUNGUZIJA ZAPRAVO POSTOJI: Misteriozno mesto koje svi spominju

Tunguzija postoji, nije izmišljena. Često za neko mesto kažemo da se „nalazi u Tunguziji“, misleći na neku daleku, zabačenu zemlju ili region. Ali da li znate gde se Tunguzija zapravo nalazi?

Evenkia, takođe poznata kao Tunguzija, je region koji se nalazi u severoistočnom delu Krasnojarskog regiona u istočnom Sibiru, Rusija.

Region, čije se ime često pominje u svakodnevnom govoru na Balkanu, poznat je po eksploziji koja se dogodila 1908. godine.

Neobjašnjiva eksplozija Tunguske dogodila se 1908. godine u Sibiru, u blizini reke Tunguske, a događaj se naziva i Velika sibirska eksplozija. Pretpostavlja se da je asteroid pao i izgoreo iznad tog područja.

NARODNO VEROVANJE OTKRIVA KADA SE ZAVRŠAVA ZIMA: Ako medved danas uradi jednu stvar očekuje nas dug period hladnoće!

 

 

Usled eksplozije uništena su i spaljena stabla u radijusu od 30 kilometara, a na 65 km udaljenom mestu Vanavara popucali su prozori i vrata. Procenjuje se da je događaj zahvatio površinu od 2.000 kvadratnih kilometara i uništio 60 miliona stabala.Takođe, 2019. godine u ovom regionu se pojavio meteorit koji je dospeo na naslovne strane svetskih medija. Komad je pronađen u reci Podkamenaja Tunguska u blizini sela Učami u Krasnojarskom regionu.

Termn koji se mahom i ne koristi danas toliko često. Nepostojeće mesto ili grad tamo negde na nepostojećoj ivici sveta ili na velikoj udaljenosti do koje se nikada ne može doći. Termin ili obrazloženje koje se uglavnom koristi kao odgovor ili pitanje u sarkastičnom smislu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter