Izvor: BSC HAPPY
05.08.2023 u 13:29
10

ZABILI NAM NOŽ U LEĐA: Kako je Crna Gora „VRATILA“ Srbiji za pomoć posle razornog zemljotresa

Srpski narod poznat je po svojoj empatiji i spremnosti da pomogne, ali mu se to često nije vratilo istom merom.

Takav slučaj je i pomoć Crnoj Gori, posle zemljotresa 1979, podsetio je jedan korisnik Tik-toka u videu koji je podelio na ovoj društvenoj mreži, kao poruku i opomenu mladima.

Crnu Goru je 1979. godine pogodio je katastrofalan zemljotres. Stradalo je mnogo ljudi, a oko 80.000 je ostalo bez doma. Crna Gora je bila u ruševinama.

Kako smo se oduvek smatrali istim narodom, svaki zaposleni u Srbiji, od 1979. do 1993. godine oizdvojio je 0,50 odsto svoje plate za pomoć Crnoj Gori. 

Ta pomoć je mesečno iznosila oko šest miliona evra, na godišnjem nivou oko 72 miliona evra, a za 15 godina koliko je ta pomoć trajala, ukupno je u uplaćeno oko 1.080.000.000 ili više od milijardu evra.

GODIŠNJICA GENOCIDA U VELICI – Jedan od najstravičnijih zločina u istoriji Crne Gore

Crna Gora je u narednim decenijama, naročito u 21. veku, to Srbiji „lepo“ vratila – u vidu najstrašnije antisrpske propagande i priznanja nezavisnog Kosova.  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

10 thoughts on “ZABILI NAM NOŽ U LEĐA: Kako je Crna Gora „VRATILA“ Srbiji za pomoć posle razornog zemljotresa”

  1. Za njih nikada više ništa nedam . Odbijalo mi se od plate toliko godina a onda prc? Kod njih na more od 2000-ite ne idem i nikada više neću otići.

    15
    3
    Odgovori
  2. Pa nisu oni krivi – mi smo krivi, naš pedsednik samo što onu fuksru njihovu nije odveo u svoju kuću na spavanje, ulizuje mu se ,ceri se. Šta bre ti imaš sa njim da pičaš dok ne povuku piznanje Kosova zamrzni diplomatske odnose i kraj priče mi njima trebamo oni name ne !

    9
    0
    Odgovori
  3. Zaboravili ste kad su crnogorci ginuli da vi povucete guzicu sa fronta u vise navrata. Fino je reka jedan turski aga – da orobamo da dogovorimo sa crnogorcima da se smanje tenzije na granicama, sa nasim podanicima (srbima). Boli kolko nema srbija istoriju

    0
    3
    Odgovori
    • Ma nije druže niko zaboravio. Nije mi jasno kada smo mi to počeli između sebe da računamo ko je kome više dao. U tome i jeste problem jer se i u Crnoj Gori počelo pričati o nekoj velikosrpskoj agresiji a narod smo isti (bez obzira na veroispovest).
      Da ne možemo da se dogovorimo i shvatimo da nas zavada samo tera u problem i da bi obostrana saradnja dva (oduvek) bratska naroda, bila obostrano korisna. 🤷‍♂️

      1
      0
      Odgovori
    • гинула су брда, срби, нису они “преко таре”, досељен олош медитерански

      0
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter