Izvor: Blic/Sportal.rs
25.01.2024 u 19:01
0

ALKARAZ NA METI OSUDA: Španac žestoko iskritikovan od strane legendarnog tenisera

Karlos Alkaras je budućnost tenisa i u to nema sumnje, ali u njegovoj igri ima prostora za napredak, što je sugerisao i Mats Vilander, koji smatra da mladi Španac mnogo eksperimentiše.

Karlos Alkaras je budućnost tenisa i u to nema sumnje, ali u njegovoj igri ima prostora za napredak, što je sugerisao i Mats Vilander, koji smatra da mladi Španac mnogo eksperimentiše.
U maratonskom četvrtfinalnom okršaju muškog singla naAustralijan openu Španac Karlos Alkaras je izgubio od Zvereva rezultatom 3:1 – 6:1, 6:3, 6:7, 6:4.

Alkaras je tako ostao bez polufinala i Novaku Đokoviću je, bez obzira na njegove igre narednih dana, zagarantovao još jednu sedmicu na vrhu ATP liste, pošto je propustio da se uključi u borbu za prvo mesto.

Vilander smatra da je španski teniser previše ležerno ušao u taj meč.
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
-Sa prvih nekoliko poena na meču je zabrinuo ljude. Ne možeš to da radiš kada igraš protiv Aleksandera Zvereva. Možeš to da radiš kada igraš protiv Rafe ili Novaka, gde imaš priliku za brejk, da daš sebi malo vremena, ali kada igraš sa takvim momkom, prva dva poena u tvom servis gemu su izuzetno važna jer ako napravi brejk, to je to – kazao je i dodao:
SJAJNE VESTI ZA NOVAKA: Đoković povlašćen u meču protiv Sinera, neće se mučiti kao protiv Frica, a evo o čemu je reč!
-U finalu Vimbldona protiv Đokovića, gem u kojem je servirao za pobedu započeo je drob-šotom, izgubio je, a onda je odigrao još jedan drob-šot i osvojio ga. Da li želimo da to promeni? Isto je i sa Nikom Kirjosom. Voleo bih da ga vidim kako osvaja grend slemove, ali da li želim da igra ‘tvinere’? Nisam siguran. Alkaras je pomalo sličan tome.
Trostruki šampion Australijan opena je uporedio je Alkarasov i Đokovićev forhend.
-Jako je teško to uraditi, jer je pozicija iz koje Karlos udara lopticu prilično neobična.Radi to neverovatnom snagom, niko ne očekuje tako nešto, jer niko više tako i ne udara lopticu. Novak Đoković to radi povremeno, ali mnogo je lakše iz sličnih situacija braniti se iz bekhenda.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter