Izvor:
22.08.2023 u 20:52
0

ANTOLOGIJSKI REKORD SRBINA: Ne samo da je osvojio Sinsinati, već je došao do neverovatne situacije

Novak Đoković ne samo da je pobedio Karlosa Alkaraza u dramatičnom finalu Sinsinatija i rekordni 39. put osvojio masters titulu, već je došao na korak od antologijskog rekorda.

Naime, Noletu „samo“ treba da još jednom osvoji ATP turnir u Monte Karlu i tako treći put u karijeri ostvari „zlatni masters“, odnosno da po treći put ima pehare sa svih turnira iz „serije 1.000“. A koliko je to neverovatno dostignuće svedoči i sledeći podatak:

Nijedan jedini teniser u istoriji „belog sporta“, osim srpskog asa, nije uspeo da dostigne „zlatni masters“. A Novak je na korak od trećeg takvog podviga…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by US Open (@usopen)

Inače, pomenuta sjajna pobeda nad Špancem bila je rekordna 249. Noletova nad nekim iz Top 10 ATP liste, a pritom je čak 16 trijumfa srpski as ostvario protiv rivala koji su u tom trenutku prvi na svetu.

Deset puta je naneo poraz Rafaelu Nadalu dok je on bio lider. Triput Rodžeru Federeru. Dvaput Alkarazu. Jednom Endiju Mareju.

ATP je podsetio javnost i da je Đoković jedini ove sezone osvojio dve titule a da je pritom spasao meč loptu.

A uskoro kreću novi spektakli.

Naredni turnir na kome Novak Đoković igra je Ju-Es open. On počinje sledećeg ponedeljka, 28. avgusta

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter