Izvor: ALO.RS
21.09.2023 u 10:45
0

BELI SPORT SRLJA U PROPAST: Nisu hteli da slušaju Novakova upozorenja

Tenis kao sport je u velikom problemu... Igrači koji nisu dotakli sam vrh ovog sporta su u velikom problemu.

Sada je to povrdio i potez Sumita Nagala koji želi da se penzioniše!

Ovaj 26-godišnjak je trenutno 156. igrač sveta, svojevremeno je bio i 122. a uzeo je i jedan set Rodžeru Federeru kada su se sastali.

Najveći uspesi su mu drugo kolo US Opena i drugo kolo Olimpijskih igara, najbolji je teniser Indije, zemlje od milijardu i po stanovnika, ali na računu ima – 900 evra!

Kada pogledam na račun u banci isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore – otkrio je Nagal, koji razmišlja da ostavi tenis!

SPREMAN DA ODBRANI SVETSKI TRON: Novak otkrio plan do kraja godine!

Ove godine je igrao 24 turnira, a najviše novca je dobio za drugo kolo US Opena – 22.000 dolara.

Sve što zaradi mora da uloži u treninge, opremu, putovanja… A neke osnovne stvari ne može sebi da priušti!

Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije hteod a mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam – naveo je Nagal.

Novak Đoković već godinama priča o ovom problemu i ističe da zbog ovakvih stvari deca odustaju od tenisa. Sve je skupo, a novca nemaju.

Jasno je da tenis srlja u propast ako se nešto ne promeni…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter