Izvor: HappyBSC
14.10.2021 u 14:14
0

EVO KADA ĆE BITI DODELA ZLATNE LOPTE: Pogledajte ko je sve nominovan

Ovogodišnja Zlatna lopta će odlučiti ko su bili najbolji fudbaler i fudbalerka prošle godine. Dodela nagrada će biti održana u novembru, jer je prošlogodišnja ceremonija odložena zbog pandemije. 

Nominovani igrači će imati prilike da vide ko je pobednik 29. novembra u Parizu. Među nominovanima je trideset fudbalera i dvadeset fudbalerki. 

PROČITAJTE JOŠ: SRBIN ĆE IGRATI SA MESIJEM!

Sa dodelom nagrade za najboljeg ženskog igrača se počelo 2018. godine kada je nagradu dobila Ada Hegeberg. Ove godine titulu brani Megan Rapino, američka fudbalerka koja se fenomenalno pokazala na Letnjim Olimpijskim igrama ove godine. 

Što se tiče muških nosioca titule, Lionel Mesi brani titulu. Procena ko će dobiti nagradu se pravi na osnovu sagledavanja igračkih performansi svih nominovanih fudbalera u prethodnih 12 meseci. 

Ko ima najveće šanse da osvoji Zlatnu loptu?

Branilac titule, Lionel Mesi naprasno je prešao iz Barselone u PSŽ i njegov trenutni učinak u timu francuskog prvoligaša nije na nivou na koji smo navikli tokom njegove karijere u Barsi. Moguće je da se slavni Argentinac tek navikava na novi klub, s obzirom na to da je u Barseloni proveo celu dosadašnju karijeru. Pitanje je da li je Mesi ove godne pokazao igru koja je na dovoljno visokom nivou za odbranu Zlatne lopte. 

PROČITAJTE JOŠ:  ŠOK ZA SVE! REPREZENTATIVCU VELSA DIJAGNOSTIKOVAN RAK!

Najveći Mesijev rival, Kristijano Ronaldo, takođe je među glavnim favoritima za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte. I Ronaldo je iznenadno prešao iz Juventusa u Mančester Junajted u kom se, za sada, sjajno pokazao. Ipak, u Juventusu je igrao većinu vremena ove godine i nije uspeo da osvoji nagrade sa klubom iz Torina.

PROČITAJTE JOŠ:  JOKIĆ U MVP IZDANJU: Nagetsi izgubili, ne može Nikola sve sam

Od ostalih kandidata za osvajanje najvažnijeg individualnog trofeja su Karim Benzema, Robert Levandovski, Ngolo Kate, Mohamed Salah i Romelu Lukaku. 

Što se tiče ženskih takmičarki, Aleksia Putelas je najizgledniji dobitnik ovogodišnje nagrade. Fudbalerka Barselone bila je ključna za pobedu svog tima u Ligi šampiona. Ostale potencijalne dobitnce su Sem Ker iz Čelsija i još jedna igračica Barselone, Dženifer Hermoso. 

LISTA FAVORITA

1) Lionel Mesi

2) Robert Levandovski

3) Horhinjo

4) Kristijano Ronaldo 

5) N’Golo Kante

6) Karim Benzema 

7) Kilian Mbape 

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter