Izvor: Mozzartsport.com
09.05.2023 u 10:53
0

GVARDIOLA pred LŠ: Ima klubova koji su ludi za Ligom šampiona, a onda se pojavi Real…

"Poštujemo rivala, taj tim je kralj ovog takmičenja, ali mi se nikoga ne plašimo", poručio Rodri

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola imao je poslednje obraćanje medijima pred novi okršaj sa Real Madridom u Ligi šampiona. Španac je poručio da njegov tim nije došao na Santijago Bernabeu da se sveti za prošlosezonsku eliminaciju, već da pokuša da napravi iskorak i ovoga puta prođe u finale.

Podsetimo, Siti je prošle godine dobio Real na svom terenu sa 4:3 i imao prednost od 1:0 sve do 90. minuta utakmice u Madridu. Tada je sastav Karla Ančelotija u razmaku od dva minuta postigao dva gola i izborio produžetke u kojima je preko Karima Benzeme došao i do trećeg – vrednog plasmana u veliko finale.

Na pitanje da li su ti poslednji minuti madridskog revanša bili najdramatičniji u njegovoj karijeri, Gvardiola je kazao:

„Da, bilo je veoma teško. Odigrali smo izuzetnu prvu utakmicu, bili odlični i u Madridu… Fudbal je takav, to nije bilo dovoljno za finale. Morali smo da prihvatimo stvari kakve jesu i da krenemo dalje„.

Pep kaže da ovoga puta njegovim momcima neće biti potrebna posebna motivacija…

„Nismo ovde zbog osvete, ali motiva nam neće nedostajati. Protiv Reala je uvek teško, oni u svakom trenutku tačno znaju šta treba rade. Ima klubova koji su ludi za Ligom šampiona, ulažu samo da bi došli do titule prvaka Evrope, a onda obično izgube, ostaju bez ičega jer Real uvek pobeđuje„.

Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

 

O promeni stila igre Gvardiola je izjavio:

„Uvek mi se dopada kako igramo. Tako je i ove godine. Visok presing, čovek na čoveka… Ali prekoputa su neki protivnici i normalno da je ponekad teško. Šta su oni, hromi? Pa nisu. I danas će biti trenutaka kada ćemo patiti. Ali kada imate igrača u timu kao što je Haland morate da ga iskoristite. Igraćemo za njegaOno što je izvesno, sve će biti odlučeno u Mančester“.

Mnogi misle da je došlo vreme da Siti uzme Ligu šampiona, da je konačno u potpunosti sazreo i da igra najbolji fudbal.

Kada sam došao mislio sam da ćemo odmah osvojiti Ligu šampiona. Sledeće sezone isto tako, i one tamo takođe. Tako je bilo i prošle godine. To je moj mentalitet. Uvek tako razmišljam. Međutim ne bih voleo da osvojimo Ligu šampiona, a onda da počnemo da padamo. Ne, želim da bude stabilan klub. Težimo nečemu što imaju Liverpul ili Barselona, da uvek budemo u vrhu. To se zove zdrav klub. Sve je proces, najvažnija je stabilnost„.

Na konstataciju da je deo kostura u kom je Mančester Siti mnogo teži Gvardiola je rekao:

„Da biste podigli pehar u ovom takmičenju morate da pobedite najbolje timove na svetu. A Real je najbolji u ovom takmičenju. Pokazuju to više od 20 godina. Prošle godine smo morali da im čestitamo, sada smo opet tu – prekoputa. Da pokušamo da ih pobedimo„.

Uz Gvardiolu na konferenciji za medije bio je i vezista Rodri. On je bio dosta kraći…

„Poštujemo Real, taj tim je kralj ovog takmičenja, ali mi se nikoga ne plašimo. Da, fudbal ti daje mogućnost za osvetu, uvek možeš da učiš iz prethodnih iskustava. Moraćemo danas da se borimo srčano kao mali tim da bi naši sjajni igrači kasnije došli do izražaja“, zaključio je Rodri.

PSŽ ubrzano radi na remontu, NEJMAR PRISTAO NA TRANSFER
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter