Izvor: Informer
24.03.2022 u 08:05
0

Najbolji srpski fudbaleri ne štede novac za lične trenere! Superligaški igrači plaćaju skromno

Najbolji srpski fudbaleri ne štede novac za lične trenere! Momci koji nastupaju u najjačim evropskim ligama tokom karijere potroše milione evra na individualni rad, a sve kako bi napredovali ili ostali u dobroj formi tokom cele sezone!

Poslednji u nizu koji je javno priznao da ulaže velika sredstva u svoj razvoj je Veljko Birmančević (24). Jedan od najboljih prvotimaca Malmea otkrio je skandinavskim medijima da ima svog kondicionog trenera i da na godišnjem nivou izdvaja oko 30.000 evra kako bi bio bolji igrač.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pantelić bio prvi

Krilni ofanzivac je eksplodirao u švedskom šampionu, koji ga je u martu prošle godine doveo iz Čukaričkog za milion evra. Naš povremeni reprezentativac je na 43 utakmice dao 17 golova i upisao osam asistencija, a sada tvrdi da je za to zaslužan i rad mimo kluba.

– Ulažem u sebe oko 30.000 evra godišnje kako bih bio kvalitetniji fudbaler. Želim da dođem do top-forme. Kupujem sve što je potrebno da bi moje telo bilo bolje, a tu su i mašine koje mi pomažu da se brže oporavim. Plaćam i kondicionog trenera, sa kojim komuniciram svakodnevno. Dobijam od njega programe za rad pre i posle utakmica. On je iz Srbije, sarađuje sa velikim imenima iz sveta fudbala i njemu pripadaju velike zasluge za moj razvoj – rekao je Birmančević.Reč je o čuvenom Andreju Milutinoviću (42), jednom od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti kondicije i oporavka sportista. Jedno vreme je obavljao i funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije svih srpskih reprezentativnih selekcija.

U karijeri dugoj skoro dve decenije sarađuje sa svetskim zvezdama kao što su Muhamed Salah, Luka Modrić, Đanluiđi Bufon, ali i domaćim asovima poput Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Filipa Kostića…

Superligaški igrači plaćaju skromno

Za razliku od fudbalera koji nastupaju u najjačim evropskim ligama, igrači iz Superlige izdvajaju mnogo manje novca za individualni napredak.

– Momci iz Crvene zvezde, Partizana ili Čukaričkog, pogotovo oni mlađi, koji još nisu napravili velike karijere, daju od 200 do 400 evra mesečno. To je neki minimum. Ima i onih malo iskusnijih, koji za rad sa kondicionim trenerima plaćaju i do 4.000 evra na godišnjem nivou. Naravno, sve zavisi sa kim sarađuju, ali i koliko puta nedeljno dolaze na treninge – objašnjava izvor Informera.

– Naši najbolji igrači uglavnom rade sa Milutinovićem. Ceo program ih košta između 30.000 i 50.000 evra na godišnjem nivou. Jedan od prvih njegovih klijenata bio je Marko Pantelić, koji ga je kasnije i zaposlio u FSS. Andrej je individualno trenirao i sa Tadićem, Kolarovim, Kostićem, Maksimovićem, Vlahovićem, Joveljićem, Radonjićem, Duškom Tošićem, Birmančevićem, Jovetićem… Tu je i čuveni Dario Srna, preko kojeg su kod Milutinovića dolazili igrači iz Hrvatske – otkriva izvor Informera.

Ishrana, oporavak…

Program rada sa ličnim trenerom se razlikuje u zavisnosti od perioda u toku godine. Fudbaleri u letnjoj i zimskoj pauzi žele da se što bolje spreme za pripreme i start sezone, dok je toku takmičenja akcenat na održavanju forme.

– Igrači od Milutinovića dobijaju precizan plan i program treninga. Tu su jasne smernice šta treba da urade pre, na dan utakmice, a šta posle odigranog meča, kao i saveti oko ishrane. U slučaju da se neko povredi i krene na oporavak kod Andreja, to se posebno plaća. Cene se razlikuju i zavise od stepena povrede – zaključuje naš izvor.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter