Izvor: B92
19.03.2023 u 19:16
0

NAPREDAK PREKINUO SERIJU ZVEZDINIH POBEDA: Bivši fudbaler Partizana sa klupe doneo bod

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Napretkom u Kruševcu rezultatom 1:1 u okviru 27. kola Superlige Srbije.

Time je prekinuta serija Zvezde od 12 uzastopnih pobeda protiv Napretka u ligi, odnosno šest koliko su imali u nizu pre ovog susreta.

Od starta se igralo na polovini domaćina, ali daleko od gola Nemanje Petrića. Dugo su izostajale šanse, za Zvezdu tačno pola sata.

Prvi udarac na meču je zapravo bio delo fudbalera Napretka, uprkos tome što do tada jedva da su prešli na protivničku polovinu. Iz daljine je šutirao Nikola Knežević, pozajmljeni fudbaler Zvezde kao i njegov imenjak i par u veznom redu Stanković, ali bez veće opasnosti po gol Vasiljevića koji je na ovom susretu bio među stativa protiv bivšeg tima.

Kao da je odsustvo prilika bila mala briga za Miloša Milojevića, u 22. minutu se povredio i Veljko Nikolić. Našao se na zemlji i sa grimasom na licu uhvatio za zadnju ložu nakon čega je u igru umesto njega ušao Slavoljub Srnić.

&nbsp

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport na B92.net (@b92_sport)

;

Prekid te „crne“ serije je došao u 30. minutu kada se razigrao Osman Bukari. Najpre je Pešić, nakon centaršuta Viga, pokušao da „makazicama“ uputi udarac, ali je to loše uradio i lopta je otišla paralelno sa golom na glavu krilnog fudbalera iz glave kojeg je lopta pomalo iznenadila.

Pet minuta kasnije je ponovo bio u prilici, ovaj put daleko bolje šutirao, ali je Petrić bio na visini zadatka. Ipak, ni on nije mogao da spreči ono što će se desiti nešto kasnije.

Igrao se 37. minut kada je Irakli Azarov izgubio loptu na levoj strani. Probio je Čečarić, ali loptu je loše nakon njegovog centaršuta zahvatio Nikola Knežević. To je otvorilo kontru protivnika, koja je majstorski rešena.

 

Kangva je odigrao dugu loptu ka Bukariju, a ovaj je strpljivo sačekao Ivanića na drugoj stativi. Usledio je centaršut i laka realizacija glavom crnogorskog veziste. To je ujedno bilo najveće, ali i poslednje uzbuđenje u prvih 45 minuta.

U nastavku beležimo veći broj pokušaja igrača Dragana Perišića, ali uglavnom iz daljine ili previše mlako direkt u ruke Vasiljevića. Na drugoj strani je najbliže golu prišao Aleksandar Katai koji je iz gotovo „mrtvog“ ugla pogodio stativu, ali drugi će rezervista više uticati na krajnji ishod.

Reč je o Bojanu Matiću, bivšem fudbaleru Mačve, Partizana i Vojvodine, koji je u 85. minutu najbolje iskoristio pometnju u protivničkom šesnaestercu i zatresao protivničku mrežu.

Crvena zvezda je i posle ovog kola ostala nepobeđena u domaćem šampionatu u kom imaju 23 pobede i četiri remija. Ubedljivo su prvi sa 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani TSC, a u narenom kolu dočekuju Mladost GAT.

Kada je reč o Napretku, oni su na 10. mestu u zoni plej-auta. Na tri kola do kraja od gornjeg doma ih deli šest bodova, pa nije za očekivati da ćemo ih tamo gledati. Sledeći je na redu susret u Lazarevcu protiv Kolubare.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter