Izvor: BSC HAPPY
29.07.2023 u 21:00
0

PARTIZAN – TSC: Natho više ne zna da šutira penale: Ilić odbranio jedanaesterac, a onda je poništen gol Parnom valjku!

Na startu nove sezone u Superligi igra se derbi u Bačkoj Topoli, a meč TSC - Partizan možete uživo da pratite uz prenos na portalu BSC HAPPY

TSC – Partizan 2:2

70′ – Odlični potezi Natha i još bolja odbrana Ilića. Uspeo je da se ušunja u kazneni prostor i uputi udarac iskusa, ali je golman TSC-a bio na nivou.

67′ – Strašna borba na sredini terena. Deluje da je tempo malo opao i sada gledamo pravo taktičko nadmudrivanje dvojice stručnjaka na TSC Areni.

57′ – Ilić je poslao loptu u mrežu, ali gol ne važi!
Partizan baš nema sreće. Aleksandar Šćekić koji je asistirao za pogodak našao se u ofsajdu.

55′ – Natho promašuje penal! Saldanja je ušao u igru i odmah izborio kazneni udarac, a Izraelac je umesto da kruniše sjajnu partiju sa još jednim golom katastrofalno izveo penal. Ilić mu je uhvatio živu loptu i zadržao 2:2 na semaforu.

50′ – Još uvek bez šansi, ali tempo ne jenjava. Puno trčanja, borbe, požrtvovanosti. Deluje da nismo mogli da odaberemo bolju utakmicu za povratak Superlige.

Kraj prvog poluvremena.

45+3′ – GOOOL! TSC sa bele tačke dolazi do izjednačenja! Kanute je bio neoprezan i zakačio Stanića u kaznenom prostoru. Siguran sa kreča bio je Ifet Đakovac.

45+1′ – Sjajna igra Partizana u ovim momentima. Severina je pokušao sa distance, ali je lopta otišla malo preko gola.

43′ – GOOOL! Ekspresan preokret Partizana. Strelac je Kristijan Belić posle divne akcije. Natho se ubacio Menigu iza leđa, dobio loptu od Holanđanina i centrirao po zemlji. Nju je majstorski propustio kroz noge Nemanja Nikolić, da bi Belić utrčao i sa zemlje je ubacio u nečuvani deo mreže.

40′ – GOOOOL! Jednom majstor, uvek majstor. Bibras Natho donosi izjednačenje Partizanu. Kanute je doturio loptu do veznog fudbalera, a ovaj sa ivice kaznenog „šmekerskI“ pogodio rašlje. 

38′ – Sjajnu šansu propušta Bibras Natho! Ksander Severina je posle nekoliko sjajnih poteza na desnoj strani centrirao ka Nikoliću, a ovaj je spustio loptu glavom ka Izraelcu, čiji je udarac zaustavljen.

29′ – Evo prvog žutog kartona. Čalušić je oštrim startom poželeo Ksanderu Severini dobrodošlicu u Superligu Srbije. Zasluženo je dobio javnu opomenu.

15′ – TSC se ne zaustavlja. Ćalušić je dočekao centaršut i lepo šutirao glavom, ali je lopta otišla malo pored gola.

13′ – GOOOOL! Ne gol, golčina Gorana Antonića za prednost TSC-a! Miloš Cvetković mu je ostavio loptu na ivici kaznenog, a on iz prve pocepao mrežu nemoćnog Stevanovića.

8′ – Igra se atomski fudbal na stadionu u Topoli. Obe ekipe su u meč ušle silovito i žele da prve dođu do prednosti. Deluje da se Superliga vratila u svom punom sjaju.

3′ – Uzvraća Partizan! Menig je dobio loptu i šutirao, ali je bio neprecizan i ona je pogodila spoljni deo mreže, nakon što se odbila od defanzivca TSC-a. Pokušao je nakon toga i Kanute da „makazicama“ iznenadi Ilića, ali je to bilo preambiciozno za novajliju u redovima crno-belih.

2′ – Kakav početak TSC-a! Stanić je dobio povratnu loptu i šutirao iz prve. Stevanović je odbio loptu do Đakovca koji je takođe uputio udarac, ali je Marković uspeo da zaustavi loptu na gol liniji.

1′ – Utakmica je počela.

TSC: Ilić, Čalušić, Jovnaović, Stanić, Antonić, Stojić, Kuveljić, Pantović, Cvetković, Petrović, Đakovac;

Partizan: Stevanović, Ilić, Filipović,Antić, Marković, Natho, Kanute, Belić, Menig, Severina, Nikolić

Uoči meča

TSC je prošle sezone kao vicešampion Srbije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a, pomalo neočekivano, Partizan je morao da se zadovolji „manjim evropskim zalogajem“. Ipak, crno-beli bi da se brzo vrate na elitni nivo, kao na domaćoj sceni, tako i na međunarodnoj. I, nema bolje prilike za dokazivanje – od meča sa najprijatnijim iznenađenjem prošle sezone.

Strateg „parnog valjka“ Igor Duljaj kaže da ekipa ne može da bude gora nego što je bila u minulom šampionatu, koji je okončala na četvrtom mestu.

– Ne možemo da budemo lošiji nego prošle sezone. Niko nije verovao da možemo da završimo četvrti, pa se to dogodilo. Snosim deo odgovornosti što se toga tiče – rekao je Duljaj, a preneo „Mocartsport“.

Po mnogima je Partizan otpisan kada je trka za titulu u pitanju, ali 43-godinjši stručnjak ističe da to njemu i timu daje motiv.

– Nisam ja neki inadžija, ali može da probudi motiv kod igrača, navijača, da nas bude više, da budemo jači. Moje kućno vaspitanje mi govori da mora da se poštuje sportski rival, tako su nas učili u Partizanu. Uvek sam za to da ima što jačih timova u ligi, jer će to biti interesantno navijačima, a i dobro za srpski fudbal.

Dotakao se i prelaznog roka za koji smatra da je dobro odrađen.

– Došlo je dosta novih igrača. Klub je učinio sve da što pre dođu pojačanja. U poslednjih nekoliko godina nije bilo tako, da možemo da polemišemo samo u okviru jedne ideje: šta je najbolje za Partizan. Svi smo shvatili šta nam je potrebno, išli smo ka jednom cilju, da pojačanja dođu što pre.

Na sve rečeno je dodao da se svaki igrač pažljivo birao.

– Navijači žele da vide neke druge igrače, nešto novo, bolje. To je život. Danas je jedan trener tu, sutra je drugi. Tako je i kod igrača. Pažljivo smo pravili analize, tražili smo najbolje za Partizan. Birali koji je to profil zadnjeg veznog koji nam odgovara, kojeg krila, odbrane, napada.

Neki igrači su nedavno došli, pa im je potrebno još vreme da se uklope, ali Duljaj uverava da Paritzan ima dosta kvalitetnih fudbalera.

– Navijača Partizana pored rezultata interesuje i na koji način će tim da igra. Imamo dosta kvalitetnih igrača koji to mogu da ispune, samo što su neki došli kasnije, pa im je potrebno vremena, a to je nešto što ne možemo da kontrolišemo. Na priprema nismo briljirali, ali zvanične utakmice su nešto drugo. U subotu  ćemo videti kako sve to izgleda.

Ipak, pozicija štopera je nešto što bi moglo da zada brigu. Crno-beli trenutno imaju samo tri klasična centralna defanzivca – Svetozara Markovića, Sinišu Saničanina i Mihajla Ilića.

– U ovom trenutku imamo samo trojicu štopera, tako da nam je potrebno pojačanje. Imamo problem i sa krilima, jer se Jevremović povredio. Imamo i mladog Trifunovića, dosta puta je dobio šansu, pokazao ogroman potencijal, imaće minutažu.

Dotakao se i novih igrača Ksandera Severine, Alda Kalulua, Mateusa Saldanje, Aleksandra Jovanovića…

– Severina je počeo da trenira sa ekipom tek prošle nedelje. Ne može da izdrži u visokom ritmu 90 minuta. Kalulu isto tako. Kanute je tu više od tri nedelje. Sve je kako treba, osim golmana Jovanovića, koji je bolestan. Saldanja može da igra i špica i iza špica, mlad je, brz, voli da ima loptu kod sebe. Ne mogu samo da kažem kada će stići taj papir da bi bio u konkurenciji za sastav. Kalulu isto može da igra na svim napadačkim pozicijama.

Raspored nije baš bio idelan za Partizan na startu prvenstva, ekipu očekuju dva teška gostovanja TSC-u i Vojvodini.

– Rekao sam u klubu da će tako biti: prvo protiv TSC-a, pa sa Vojvodinom drugo kolo. Teško je igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, odličan je to tim, sa ambicioznim trenerom, koji voli da igra fudbal. Tamo je uvek bilo dosta golova. Ukoliko ne budemo imali podršku navijača, biće nam veoma teško. Po onom što sam video, ipak, znam da će ih u subotu biti u velikom broju. Pozivam ih da dođu, bez njih ne možemo da ostvarimo ono što želimo – zaključio je Duljaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter