Izvor: Sportal.rs
21.04.2023 u 10:14
0

VEČITI DERBI SE IGRA PRED PRAZNIM TRIBINAMA? Čeka se odluka FSS

Navijački ispad na Banovom brdu na meču Čukarički - Partizan mogli bi da pogode srpski fudbal jače nego što se u prvih mah činilo. Bačena je mrlja na samu igru zbog prekida utakmice, na kraju odigrane devet dana od predviđenog termina, ali se neće samo na tome završiti.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije sprema kaznu povodom nemilih scena na Brdu, zbog čega bi mogli da budu sankcionisani i Čukarički kao organizator, i Partizan čiji su navijači napravili haos.

Sportal iz izvora bliskih FSS saznaje da se razmislja o tome da se zatvore tribine za naredni meč, što znači da je u opasnosti da se Večiti derbi u Humskoj 26. aprila odigra iza zatvorenih vrata. Takođe, mogao bi i još jedan duel Čukaričkog i Partizana na Brdu isto da prođe bez publike.

FSS još uvek nije doneo odluku, o svemu će da se raspravlja baš ovog petka i postoje ozbiljne šanse da se povuče gorepomenuti potez. Disciplinski postupak je otvoren na prijavu direktora Superlige Aleksandra Pivića, sve sa materijalima, sve kako bi konačnu odluku donela nadležna Disciplinska komisija FSS.

Crno-beli već imaju debeo dosije sa svim navijačkim ispadima. Uostalom, već su ove sezone novčano kažnjavani za manje ispade, pa ne bi bilo iznenađenje da se Večiti derbi odigra bez prisustva gledalaca. Bio bi to još jedan poraz srpskog fudbala u „duelu“ sa huliganima i novi Večiti derbi pred praznim tribinama…

Šta se sve dešavalo na Brdu pre devet dana?

Derbi meč 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana više puta je prekinut zbog divljanja gostujućih navijača, a posle duge pauze na kraju je doneta odluka da se nastavi dan kasnije, ali je odigran nedelju i po dana kasnije.

Sve je počelo tako što su Grobari bakljama zasuli teren na Brdu, sudija je više puta prekidao meč, spiker je upozoravao da će biti ispražnjen taj deo tribina, ali nije vredelo. Na kraju je policija isterala Grobare sa stadiona, ali je sa druge strane doletela stolica u teren i definitivno je stavljena tačka na meč.

Izbili su tada neredi, usledio je obračun Žandarmerije i navijača, među kojima je bilo uhapšenih.

Meč je odigran devet dana kasnije bez publike, Čukarički je pobedio Partizan 1:0, a i tada su usledile nemile scene, s tim da su sada igrači bili u glavnim ulogama.

Preminuo legendarni fudbaler Barselone Žozep Marija Fuste

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter