Izvor: Kurir/Sportal/BSC Happy
10.09.2023 u 16:39
1

SRBIJA – NEMAČKA: Srebro zlatnog sjaja!!

Koliko suza smo prolili za ovim momcima, a koliko su nam i radosti doneli. Ostaće zapisano za sva vremena kako je jedna mala Srbija bez najveće zvezde i najboljeg na svetu došla do finala. Epskog finala. Nemačka je postala prvak sveta. Kapa dole. Prebili su nas. Možda nam nije bilo suđeno, ali ovi momci, ovi ratnici, naši Obilići su pokazali kako se bori za srpsku trobojku. Do koske. Do poslednje kapi krvi. Do suza.

Na kraju plačemo jer smo jedno srce, duša i glava. Nije nas htelo, a tako smo ga želeli. I ovo je samo jedna od životnih, a sportskih lekcija koje smo morali na teži način da naučimo.

Kažu da se tako postaje bolji čovek.

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke u finalu Svetskog prvenstva rezultatom 83:77.

Najefikasniji kod našeg tima bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, pratio ga je Bogdan Bogdanović sa 17, dok je dvocifren bio još samo Filip Petrušev sa deset poena.

Sa druge strane, Denis Šruder je sa 29 poena predvodio Nemce, 19 je dodao Franc Vagner, dok se Johanes Vojtman zaustavio na 12 poena.

NEMAČKA – SRBIJA 83 : 77

81:77 – Zbog ovoga je Šruder kapiten Nemačke. Prelep prodor i poeni plejmejkera na obruču.

79:77 – Dva poena sa linije penala upisuje Marko Gudurić, koji je tako odgovorio na polovian učinak Šrudera.

78:75 – ALEKSA AVRAMOVIĆ! Tri slobodna bacanja, do kraja je minut i po!

78:72 – Još jedna trojka Avramovića, do kraja je dva minuta!

76:69 – Vraća trojku Votjman, do kraja je četiri i po minuta.

73:69 – ALEKSAA! TROJKAAA NAŠEG PLEJMEJKERA!

73:66 – PA DA LI JE OVO MOGUĆE?? Dva ishitrena napada našeg tima, prvo Jović promašuje, a nakon toga Petrušev pravi faul u napadu. Ruku na srce, sudije su još jednom pogrešile u ovoj situaciji.

73:66 – Ponovo nas Aleksa održava u životu. Odgovara plejmejker na poene Obsta sa poludistance.

71:64 – Serija 5:0, evo ga Filip Petrušev! Naš tim je na minus sedam poena, do kraja je sedam i po minuta.

71:62 – BRAVO ALEKSA! Ovo bi mogao da bude poslednji trzaj našeg tima, trojka plejmejkera!

69:59 – Zakucava Avramović na početku odlučujućeg perioda, evo malo energije za naš tim.

Treća četvrtina

69:57 – Srbija u poslednju deonicu ulazi sa minusom od 12 poena. Deluje ovo prilično daleko od „orlova“. Nemci su evidentno „magistri“ trećih deonica, protiv Amerike i Letonije su im tu bile najefikasnije deonice, dok su ovde upravo u tom periodu napravili razliku.

67:55 – Franc Vagner odgovara trojkom na poene Marka Gudurića sa linije penala. Plus 12 za Nemce.

64:53 – Po prvi put dvocifrena razlika na ovom meču. Serija 9:0 u režiji Nemaca, Mo Vagner poentira na obruču.

62:53 – Ovo su momenti u kojim naša ekipa pada, moramo da se trgnemo. Poeni Šrudera i Bonge sa linije penala za plus devet „pancera“.

59:53 – Nova maksimalna prednost na meču, u korist Nemačke. Šruder pogađa sa poludistance.

57:53 – DA LI JE OVO MOGUĆE??? Denis Šruder je u napadu evidentno namerno šutnuo Aleksu Avramovića prilikom šuta za tri poena, a arbitri su to shvatili kao faul našeg plejmejkera. Vode Nemci ponovo sa četiri poena.

55:53 – Tu je Milutinov! Veliku pažnju usmerili su Nemci ka našem centru, a on sad dolazi do poena sa linije penala.

55:51 – Najveća razlika u korist Nemačke na ovom meču. Poeni Šrudera i Vojtmana, naš tim se nalazi u velikoj krizi.

51:51 – NIKOLAAA JOVIIĆĆĆ! Sa jednog do drugog kraja terena naš talentovani košarkaš dolazi za svega par sekundi i poentira!

49:49 – Bogdan igra kao kapiten! Kakav potez i poeni našeg kapitena nakon ofanzivnog skoka!

49:47 – Denis Šruder je ogroman problem za naš tim. Ne može niko da odbrani plejmejkera reprezentacije Nemačke, to mora da se promeni do kraja meča ukoliko želimo da ostanemo u istom.

Druga četvrtina

47:47 – Poenima Bogdana Bogdanovića sa linije penala završeno je prvo poluvreme – nakon koga je rezultat nerešen!

45:44 – Ne možemo da odbranimo gotovo ništa u prvom poluvremenu. Na poene Avramovića u reketu odgovara ponovo fenomenalni Šruder, koji je utrčao nakon asistencije Danijela Tajsa.

43:42 – Serija 5:0 u režiji Nemaca – Denis Šruder igra fenomenalan meč, potreban nam je tu Aleksa Avramović. Nakon poena Franca Vagnera sa penala, plejmejker nemačke reprezentacije je novom trojkom doneo vođstvo „pancerima“.

38:42 – PA ZAPAKUJTE JEDNU I ZA PONETI! KAKVA TROJKA BOGDANA BOGDANOVIĆA ZA PLUS ČETIRI!

38:39 – Kakva rola Filipa Petruševa u ovim momentima! Nadigrao je talentovani centar Vojtmana na niskom postu, te uspešno odgovara na poene Vagnera.

36:37 – Vraća Bogdan! Rezultatska klackalica u ovim trenucima, naš kapiten iz prodora upisuje deseti poen.

36:35 – Ne branimo ništa dobro na početku ovog meča, nije to tvrd pristup kao u četvrtfinalu i polufinalu. Laka trojka za Šrudera.

33:35 – FILIIPP PETRUŠEEEVVV! KAKAV OKRET I ZAKUCAVANJE NAŠEG CENTRA!

33:33 – Ovo je nešto sa čim može da živi Srbija, uprkos tome što je sada Bonga pogodio trojku na isteku napada. Nije to  nešto što će konstantno ulaziti Nemcima.

30:33 – Kakva rola Davidovca! Prvo je ukrao loptu popularni Deda, nakon čega je lako poentirao u kontri.

30:31 – BOGDAAAANN! Koliko bitan pogodak za našeg kapitena, Srbija ponovo vodi!

30:28 – Više nego diskutabilno suđenje na početku ovog duela. Ipak, Srbija ima veliki broj grešaka u napadu na početku druge deonice, pre svih Marko Gudurić, koji već ima tri izgubljene lopte.

27:28 – Pa da li je ovo moguće? Čist faul u napadu nisu dosudili arbitri kada je Bonga obrglio Davidovca i tako došao do pozicije za šut.

23:28 – Filip Petrušev sa linije slobodnih bacanja postiže prve poene za naš tim u drugoj deonici.

26:23 SRBIJA!

19:22 – SA DEVET METARA? MOŽE! KAKVA TROJKA NIKOLE JOVIĆA!

14:16 – BOOOGIIIII! TROJKA BOGDANA BOGDANOVIĆA OD TABLU! Nije ovo želeo naš kapiten, ali je ispalo fenomenalno za reprezentaciju Srbije.

12:13 – Nemci su raspoloženi napadački na startu ovog meča. Defanzivno ne delujemo baš dobro na početku duela, te Tajs odgovara na lepe poene Marinkovića.

11:12 – Andreas Obst se dobro uveo u ovaj meč. Odgovara bek nemačke reprezentacije pogotkom sa poludistance na lepu kombinaciju Milutinova i Jovića.

10:9 – Franc Vagner sa tri vezana slobodna bacanja donosi prvo vođstvo za Nemačku na ovom duelu.

Nemci se vratili, Srbija vodi poen razlike -9:8

Vezali su Nemci prvo četiri poena, a onda je posle povrede nastavljeno da se igra sa egalom.

7:9 – Trojka Obsta, ovo je ono na šta smo upozoravali. Ipak, uspeva Bogdan Bogdanović da odgovori sa druge strane, te naš tim ponovo vodi.

Nakon prodora je Ognjen Dobrić doskočio na nogu Tajsu, nakon čega je napustio igru.

4:5 – Četiri vezana poena za Nemačku. Pogodili su Šruder i Vagner iz reketa.

2′ Moćan početak Srbije – 5:0

Otvorio je trojkom Stefan Jović, a posle dobre odbrane i kontre, zakucao je i Nikola Jović.

Startne petorke:

Nemačka: Šruder, Obst, F. Vagner, Vojtman, Tajs.

Srbija: S. Jović, Bogdanović, Dobrić, N. Jović, Milutinov.


Bez pompe i prevelikih očekivanja Orlovi su ispraćeni na Daleki istok. Ruku na srce, nakon brojnih otkaza velikih zvezda naše reprezentacije javnost je većinski unapred prežalila sastav koji je otišao u Manilu. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo euforija rasla i ljudi su počeli da veruju da ovaj tim može da napravi nešto veliko. I zaista, ovi čudesni momci uspeli su da naprave nešto što ni najveći optimisti nisu očekivali od njih – dogurali su do velikog finala Mundobasketa i pokazali da je Srbija zaista zemlja košarke i da se kao takva nikada ne sme potceniti!

„Mi smo uvek Srbija. Zapamtite! Kakav god tim da dođe“ izgovorio je sa suzama u očima Aleksa Avramović nakon plasmana u finale Svetskog prvenstva i stavio do znanja svima koji su unapred otpisali naše košarkaše da su se grdno prevarili.

Pred start turnira nisu se rasipali obećanjima. Verovali su jedni u druge, u svoju snagu, kvalitet i naporan rad koji su uložili. Za kratko vreme stekli su međusobno poverenje i postali pravi tim koji je napredovao i rastao iz meča u meč. Njihova srčanost, zalaganje i borbenost nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pokazali su karakter i duh zajedništva i dokazali da Pešićeva rečenica „Svi za jednog, jedan za SVI“ nije obična fraza – da ovaj tim zaista odlikuje taj moto.

Ovi momci su najlepši dar za Srbiju! Postali su sinonim za jedinstvo – izgaraju jedan za drugoga na terenu i van njega, nema podela i klanova, dišu kao jedan i drže se zajedno bez obzira na sve i zato su sada tu gde jesu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBIJA – NEMAČKA: Srebro zlatnog sjaja!!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter