Izvor: Blic.rs
01.09.2023 u 18:52
0

„JA SAM NAJGLUPLJE ODIGRAO“: Bogdanović utučen posle poraza, kasno je za kajanje

Reprezentacija Srbije je doživela težak poraz od Italije 76:78 u drugoj rundi Mundobasketa, a odgovornost za poraz je preuzeo kapiten Bogdan Bogdanović.

Posle lošijeg starta, košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da se vrati i da u trećoj četvrtini dođe u vođstvo od 16 poena, ali je to prosula i na kraju je posle dramatične završnice izgubila.

Nije Bogdanovića hteo šut, a forsisao ga je, što je kapiten izdvojio kao jednu od grešaka koja je dovela do teškog poraza našeg tima, prvog na ovom šampionatu.

– Ja sam najgluplje odigrao ovu utakmicu previše sam šutirao za tri, a nisu mogli da mi brane i prodor i trebalo je više da napadam… Šta da radim, izgubio sam glavu tu negde u trećoj četvrtini, oni su to iskoristili. Kada smo napravili prednost 16, pali smo malo, a oni su  to iskoristili i da kažem da su nad dobili na iskustvo – kazao je.

OSRAMOTIO TIM: Bogdanović preuzeo krivicu na sebe posle šokantnog poraza

Naš tim u nedelju očekuje meč protiv Dominikanske Republike, za koji će morati da nađu snage.

– Moramo da se dignemo, nismo ispali još uvek, što je dobro. Trebalo bi da dobijemo Dominiikanu, sad ne znam kao to ide, sa što većom razlikom, ne znam da li možemo da budemo prvi i dalje. Idemo dalje, šta sad, izgubljena utakmica teška, šta da kažem – zaključio je kapiten.

„Nemojte da za**bavate!“ Pešić u sedmom minutu izgubio glas i živce

Košarkaši Srbije nisu blistali na startu utakmice sa Italijom, što je razljutilo selektora Svetislava Pešića, koji je morao da reaguje u ranoj fazi meča.

Naši igrači su se oslanjali na šut sa distance, koji ih nije služio. Italijanima je sa druge strane sve išlo od ruke, a trojakama su napravili dvocifrenu razliku već u prvoj deonici.

Pešić je u sedmom minutu minutu pozvao tajm-aut, na kom je vikao na igrače.

On im je sugerisao da moraju da zatvore desnu stranu i da stanu na put Spisuu, koji je zasuo naš koš.

Ljut je bio Pešić zbog lošijeg početka, a naši igrači su uspeli da se vrate i da povedu, međutim, na kraju im je opala koncentracija i prokockali su veliku prednost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter