Izvor: SK
05.12.2023 u 18:06
0

JAKO 12 KOLO EVROLIGE: Partizan ruši Monako, Zvezda sija u Valensiji, Sferopulos zna šta ga čeka

Evrolige i početka takozvanog duplog kola, koji se igra ove nedelje. Dakle, žestok ritam se nastavlja, ne da nema predaha za najbolje evropske timove, nego rade prekovremeno. Na radost poklonika košarke.

A navijači srpskih večitih rivala, Partizana i Crvene zvezde očekuju nove pobede miljenike. Partizan u utorak dočekuje odlični tim Monaka u, naravno, krcatoj „Štark areni“, a Crvena zvezda u sredu izlazi na megdan neugodnoj Valensiji.

Dakle, očekuju nas nova evroligaška uzbunjenja, a posle njih, u četvrtak i petak i ona u okviru 13. kola.

I Partizan i Monako ulaze u ovaj meč posle pobeda u prošlom kolu Evrolige i u nacionalnim prvenstvima. Partizan je savladao Panatinaikos, zatim deklasirao FMP u ABA ligi, a Monako tim Pariza.

Crno-beli imaju sjajno iskustvo iz prošle sezone kada ih je trijumf nad Monakom odveo u plej of Evrolige, ali svakako, ne može i ne mora sada da bude meč po sistemu „kopi-pejst“. Ipak, apsolutno je realno očekivati pobedu Partizana.

A s druge strane, Monako je pokazalo rezultatima, učinkom i željom da može i da zaslužuje da dogura daleko u najjačem evropskom klupskom takmičenju. S punim pravom pretenduje na visoko mesto.

Sigurno da Monako bazira dispoziciju na odličnom Majk Džejmsu, a tu su i Elije Okobo, Kemba Volker, Džon Braun i ostali…

Partizan se nalazi u uzlaznoj liniji, ekipa sve više poprima prave obrise, a izdvaja se trio Dožer – Kaboklo – Kaminski. Međutim, Kaminski je za ovaj susret neizvestan zbog problema sa povredom rebara, a van stroja je i dalje Uroš Trifunović. Ali mnogo znači prisustvo Kevina Pantera, koji se u prošlom kolu vratio posle dužeg oporavka od povrede.

Pobeda Partizana ne bi ni u kom slučaju bila iznenađenje, kao ni trijumf Monaka, tako da se potpuno opravdano očekuje zanimljiv i kvalitetan susret. Neizbežno je spomenuti navijače i atmosferu u „Areni“, u kojoj Partizan veoma teško gubi duele.

Crvena zvezda gostuje Valensiji, koja je ove sezone vrlo dobro startovala u Evroligi, a zatim vezala čak pet poraza i sada ima skor 5-6. Crveno-beli su pobedom nad Anadolu Efesom znatno podigli samopouzdanje i atmosferu, pokazali da imaju velike mogućnosti.

Svakako da im gostovanje Valensiji dolazi u pravom trenutku, s obzirom na stanje u kojima se nalaze oba tima. Zvezda je u usponu i ovaj susret je dobra prilika da iskoristi slabiju formu rivala i zabeleži važan i neophodan trijumf.

Janis Sferopulos zna šta ekipa treba da uradi za pobedu u Valensiji

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, izneo je očekivanja pred ova dva meča u Evroligi.

– Jeste, imamo dve utakmice u Španiji, ali smo fokusirani na prvi meč protiv Valensije. Oni imaju nešto slabije rezultate u poslednje vreme, ali moraćemo da se žestoko borimo da ostvarimo pobedu. Moramo da budemo koncentrisani i da igramo pametno na oba kraja terena. Posebno dobro moramo da “čitamo igru” i iskoristimo sve naše prednosti. I u fazi napada, ali i u odbrani, jer je neophodno da zaustavimo sve one dobre stvari koje oni rade u napadu – rekao je Sferopulos.

Valensija je od starta sezone imala nekoliko vezanih mečeva kod kuće, što je iskoristila na pravi način, da bi kasnije pokvarila utisak, ali činjenica je da za nijansu igra bolje na svom parketu.

To trener Crvene zvezde Janis Sferopulos i ekipa sigurno imaju u vidu, a Beograđanima bi pobeda nad jednom španskom ekipom u gostima značila mnogo u svakom pogledu. To bi bio dobar osnov na putu ka cilju, plasmanu u plej of.

Važno je da su se crveno-beli najzad kompletirali posle problema sa povredama i da spremno i motivisano dočekuju ovaj izazov. Biće interesantna utakmica i sa aspekta da je Valensiju minulog vikenda poraz od Bilbaa, u Endesa ligi, priterao uza zid.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter