Izvor: BSC HAPPY
05.12.2023 u 17:08
0

I OVE GODINE UZ NAJVEĆA IMENA SPORTA: Još jedna nagrada koju bi Novak Đoković mogao da doda u svoju zaostavštinu

Tokom 2022. je sportska ličnost godine BBC bio Lionel Mesi jer je predvodio Argentinu do titule na Svetskom prvenstvu.

Ove godine je među najvećim favoritima Novak Đoković, a BBC u tekstu navodi i da je ove godine stigao do 24. grend slem titule, čime je izjednačio rekord Margaret Kort (naravno, neke turnire je osvojila dok su se vodili kao amaterska takmičenja).

Uspeo je da postane prvi koji ima više od 400 sedmica na ATP listi i podigao je jubilarni 10. trofej na Australijan openu. Sezonu je završio sa čak sedam titula, od čega tri grend slem pehara.

Uz Đokovića su nominovani i Maks Ferstapen, vozač Formule 1 i aktuelni svetski šampion, Simon Bajls, čuvena američka gimnastičarka, Aitana Bonmati, vlasnica „Zlatne lopte“ i fudbalerka koja je sa Španijom postala šampion planete, te fudbaler Mančester sitija Erling Braut Holan koji je osvojio tri trofeja sa klubom, ali i Sija Kolisi, poznati ragbista iz Južne Afrike koji je odveo reprezentaciju do četvrte titule šampiona sveta.

Glasanje je otvoreno do 12. decembra, a sedam dana kasnije će biti saopšteno ime pobednika. Svi koji žele mogu da glasaju, naravno, nakon obavljene registracije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter