Izvor: ALO
15.06.2024 u 12:24
0

KIJEV DEMONSTRATIVNO IGNORIŠE MIROVNE NAPORE ZA REŠAVANJE SUKOBA: Nebenzja otkrio šta čeka Zapad i Ukrajinu!

Zapad i kijevske vlasti će u slučaju da odbiju predlog Rusije za rešavanje sukoba u Ukrajini snositi političku i moralnu odgovornost za nastavak krvoprolića, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„Ako Zapad i Kijev odbiju taj mirovni predlog, moralna i politička odgovornost za nastavak krvoprolića biće na njima“, kazao je Nebenzja na sednici SB UN o Ukrajini, koja je sazvana na zahtev Rusije, a povodom odluke nekih država na zapadu da dozvole Kijevu da stranim oružjem gađaju teritoriju Rusije.

Dodao je i da ako Kijev odbaci sadašnji predlog, onda će ubuduće uslovi za početak pregovora biti drugačiji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je prethodno izneo Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini, koji je Vladimir Zelenski odbacio.

 

KEJT MIDLTON PRVI PUT SNIMLJENA U JAVNOSTI: Od kako boluje od raka…

Nebenzja je ukazao da Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre.

On je rekao da Rusija poziva zemlje, čija se rukovodstva imaju zdravorazumski pristup, da ne veruju lukavim pozivima na skup o Ukrajini u Švajcarskoj.

Obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, Nebenzja je poručio da će Rusija dati svoj odgovor na sve zločine Kijeva u koje je umešan i Zapad.

„Zapadni vojnici praktično ručno upravljaju procesom primene visokopreciznog oružja u Ukrajini, bilo da se radi o britanskim raketama ‘storm šedou’, američkim ‘atakams’ ili francuskim, jer Ukrajinci to sami ne mogu“, zaključio je Nebenzja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter