Izvor: Informer
17.06.2024 u 11:26
0

JE L OVO NORMALNO? Hitno se oglasila Bela kuća

Zamenik pres sekretara Bele kuće, Endru Bejts, izjavio je na društvenoj mreži X da predsednik SAD, Džo Bajden, na predizbornom skupu u Los Anđelesu nije ostao ukočen, već je samo pozdravljao pristalice sa bine. Prema Bejtsovim rečima, pokušaji medija da prikažu da je Bajden zastao, navodno su izraz neprihvatanja njegovih uspeha.

– Pretvarajući se da je nekoliko sekundi tokom kojih predsednik posmatra aplaudirajuću publiku nešto loše, neki američki mediji samo ponovo priznaju da ne mogu da prihvate vođstvo koje podstiče snažan ekonomski rast i smanjuje nivo nasilnih zločina – napisao je zamenik pres sekretara Bele kuće.

STOLTENBERG: „Cilj NATO-a je, naravno, svet bez nuklearnog oružja“

Bejts je tako reagovao na objave američkih medija koji su opisali epizodu sa predizbornog skupa u Los Anđelesu, kada je bivši predsednik SAD, Barak Obama, morao za ruku da odvede Bajdena sa bine.

Slična situacija dogodila se 10. juna, kada je Bajden u Beloj kući organizovao koncert povodom Dana oslobađanja robova: on je na par minuta bio uhvaćen kamerama u društvu gostiju, dok su se svi ostali kretali u ritmu muzike, a Bajden je ostao nepomičan i jedva je treptao.

 

Bajdenov tim se 13. juna pravdao za incident u kojem je premijerka Italije, Đorđa Meloni, vratila američkog lidera njegovim kolegama iz G7, nakon što se on zamišljeno udaljio od grupe. Prema Bejtsovim rečima, Bajden se udaljio od grupe kako bi pozdravio padobranca koji je sleteo u blizini. Mediji, prema njegovim rečima, nisu prikazali celu sliku, već su želeli da obmanu gledaoce i „skrenu pažnju sa Bajdenovih dostignuća“ iluzijom njegove rasejanosti. O ulozi Meloni, koja je morala da preuzme kontrolu nad situacijom, kao i u trenutnoj situaciji sa Obamom, Bejts nije komentarisao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter