Izvor: sportal.rs/mozzart sport
07.12.2023 u 09:27
0

„BEZ OPRAVDANJA“: Teodosiću teško pao poraz od Valensije, OTKRIO ŠTA SVE FALI ZVEZDI DA POBEDI

Košarkaši Crvene zvezde su duplo kolo Evrolige počeli porazom - posle veliki drame i “minus 16” stigli su do 81:81, ali nisu imali snage da kompletiraju preokret - Valensija je slavila na domaćem terenu u 12. kolu sa 85:81. Bolan poraz, ali vremena za tugovanje nema jer već u petak (20.30 sati) igraju protiv Baskonije u 13. kolu.

Crvena zvezda je uspela da se, posle katastrofalnog prvog poluvremena i primljenih 56 poena, konsoliduje u nastavku, obriše minus i dođe na prag pobede, ali su u finišu poklekli. A imali su šansu… i to nekoliko. Miloš Teodosić smatra da je veliki razlog poraza to što se ekipa dosta potrošila “kako bi se vratila u život”.

– Glavni razlog poraza je prvo poluvreme i način na koji smo otvorili i igrali u prvom delu. Primili smo 56 poena, što je previše. Drugo poluvreme smo odigrali dobro, borili smo se. Na kraju se videla naša istrošenost, nismo imali snage za završnicu, pa smo neke otvorene šuteve promašili – rekao je posle meča Teodosić.

Šta je bio razlog tako slabe odbrane na početku utakmice i u prvom poluvremenu?

VALENSIJA – CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli poraženi, Teodosić tragičar meča!

– Iskreno, nemam odgovor. Očigledno je da nismo imali energije, da nismo igrali na način na koji smo igrali drugo poluvremenu.

Šta se dogodilo u ekipi, pa je odigrala toliko bolje u nastavku?

– To je analiza koju ćemo napraviti. Mnogo je lakše kada si na 16 poena u minusu… manji je pritisak, ubacićeš neke lopte i vraćaš se u utakmicu. Tada uhvatiš ritam. Ali, ne smemo nikako da dozvolimo da otvorimo utakmicu ovako i da igramo u prvom delu tako. Nema opravdanja, u poslednjih pet minuta smo promašili tri, četiri trojke, umor je jedan od razloga. Istrošili smo se previše dok smo jurili minus. Navikli smo na ovaj ritam, imamo 13 momaka koji su spremni da igraju, ne verujem da će umor biti neki faktor u Vitoriji.

Šta nedostaje ekipi da dobije utakmicu na gostovanju?

– Nedostaje smirenosti i koncentracije da ubacimo neku trojku u završnici, kada smo sami, kad se lomi rezultat. Imali smo dosta šansi od početka, Žalgiris, pa i sve ostalo. Fali nam fokus i smirenost u završnici.

Trener je održao malo duži sastanak posle meča, šta vam je rekao?

– Ako vam on nije rekao, neću ni ja sad. To ostaje među nama, u svlačionici.

Bila je veća grupa navijača Zvezde na tribinama…

– Za ovo kratko vreme otkako sam u Zvezdi, uglavnom smo imali navijače na gostovanjima, osim u Litvaniji. To nam daje energiju da idemo napred.

Zvezda u petak igra u Vitoriji protiv Baskonije koja je u seriji sjajnih rezultata od kada ju je preuzeo Duško Ivanović posle otkaza u Zvezdi. Meč je počinje u 20.30 sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter