Izvor: Sportklub.rs
23.02.2023 u 16:21
0

KK Partizan u Evroligi: Mora da brani domaći teren po svaku cenu

Partizan se trenutno nalazi na šestom mestu u Evroligi, deleći skor 13-11 sa ekipama kao što su Baskonija, Valensija i Žalgiris.

Nakon devet uzastopnih pobeda, od toga čak četiri u Evroligi, ekipa Partizana je doživela težak poraz od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Iako su crno-beli od starta utakmice nastavili da igraju u pobedničkom ritmu prethodnih mečeva, i snažnim tempom odigrali sjajno prvo poluvreme, u nastavku Zvezda je izašla sa većom energijom i dobila treću i četvrtu četvrtinu sa čak 18 poena razlike.

Uprkos teškom i bolnom porazu (u pitanju je bila borba za prvi trofej sezone) ipak se može konstatovati da ekipa Željka Obradovića u poslednje vreme zaista igra na zavidnom nivou. Naime, u poslednjih dva meseca crno-beli su na momente i u trenucima savršene harmonije izgledali praktično nepobedivo, što i dokazuje njihov skor od 21-2, sa kojim su ušli u utakmicu protiv Crvene zvezde.

Iako crno-beli imaju izuzetno neugodan raspored do kraja ligaškog dela sezone, jasno je da na krilima publike i atmosfere u „Štark areni“ ni jedna jedina ekipa ne može da računa na pobedu kada dođe na Novi Beograd, uključujući i Real i Barselonu.

Nasuprot tome, može se reći da crno-beli ne pružaju najbolje partije u gostima i tu verovatno treba tražiti prostor za napredak u narednim nedeljama. Ipak, upravo pobedom nad Fenerbahčeom u Istanbulu, Partizan je Evroligašku kampanju drastično preokrenuo i nametnuo se kao legitiman konkurenta za top osam. U tom smislu, deluje kao da je predstojeća utakmica protiv Fenera, ovoga puta kod kuće, od podjednako velikog značaja, pa je tako treba i dočekati.

Pre svega, Fenerbahče je direktan konkurent Partizanu sa skorom od 14-10. Eventualna pobeda ekipe Željka Obradovića izjednačila bi ta dva tima na tabeli, a istovremeno dala ’brejk’ Partizanu kao moguću značajnu prednost u odnosu na tursku ekipu.

Nakon izuzetno dominantnog starta sezone, ekipi Dimitrisa Itudisa je značajno opala forma, što zbog povreda, što zbog izuzetno rigoroznog rasporeda u Evroligi i veoma kompetativnog turskog prvenstva. U tom smislu, iako rezultatski trenutno nisu tamo gde bi želeli da budu, jasno je da je njihov sastav napravljen sa ciljem da se ’napadne’ Kaunas i Fajnal for. Ekipa Fenerbahčea poseduje veliki budžet, ogromnu koncentraciju talenata i trenera sa šampionskim uspehom u Evroligi, te je nemoguće reći da Partizan ulazi u meč kao favorit. Ipak, vidljivo je da ekipa bivšeg pomoćnika Željka Obradovića oscilira u formi, ali i nezavisno od toga u kakvom raspoloženju dolaze u Beograd, Partizan će svakako imati veliku šansu da nastavi pobednički niz i napravi još jedan ogroman iskorak ka plejofu.

Sa druge strane, pitanje je kako će se Partizan konsolidovati nakon ni malo prijatnog poraza od Crvene zvezde. U svakom slučaju, izuzetno je važno da se Kup u Nišu jednostavno zaboravi i da se nastavi napred punom parom. Uostalom, Partizan je i dalje u zaista zavidnoj situaciji i kako stvari stoje top osam nije više plod mašte navijača već nešto što je sasvim realno, pogotovu ako Beograđani uspeju da održe formu, čvrstinu i želju koju su demonstrirali proteklih nedelja.

S obzirom da ulazimo u poslednju deonicu takmičenja, jasno je da svaka naredna utakmica nosi sve veću i veću težinu. U tom smislu, za ekipu kao što je Partizan, čini se kao da je od krucijalnog značaja da se brani domaći teren po svaku cenu, nezavisno od ’jačine’ protivnika. Istovremeno, važno je da se na gostovanjima ’napadaju’ ekipe koje se trenutno rezultatski nalaze ispod crno- belih. Svakako, početak ’četvrte četvrtine’ Evroligaške sezone počinje upravo sad, a utakmica protiv Fenerbahčea predstavlja prvi korak ka potencijalnoj realizaciji željenih ciljeva i ambicija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter