Izvor: BSC HAPPY
25.04.2023 u 09:46
0

PARTIZAN SE HVALI DA JE ZA DAN SKUPIO 500.000 EVRA, a za pet ipo godina nije platio ni dan poreza!

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović pohvalio se kako je klub za dan skupio 500.000 evra, a crno-beli od kraja 2017. godine do danas nisu platili porez državi Srbiji.

Košarkaški klub Partizan pokrenuo je pre nekoliko dana akciju prikupljanja novca za plaćanje poreskog duga. Pristalice crno-belih počele su masovno da uplaćuju novac ne bi li pomogli klubu da plati dug od 7.000.000 evra, koliko iznose neplaćene obaveze prema državi.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je da je posle samo jednog dana skupljeno neverovatnih 500.000 evra.

– Mi smo u sredu za porez prikupili 500.000 evra. Akciju je pokrenulo više od 2.000 navijača. Mi smo puno akcija provodili, na kraju smo prihvatili, moram da pohvalim i da će svako od nas u UO platiti bespovratno po 100.000 evra, dakle milion evra će se platiti samo od članova UO, moram da se zahvalim državi što je imala razmevanja da nas čeka sa ovim. Mi smo 2017. godine imali listu prioriteta. Cilj nam je da poreski dug do početka sezone vratimo većim delom, možda i u celosti. Jako je teško da imate toliki dug, a da imate budžet za igrače. Nama je korona godina odnela 5 miliona evra, to je već glavnica duga za porez – rekao je Mijailović pre nekoliko dana.

KOŠARKAŠI PARTIZANA KREĆU PO ISTORIJSKI USPEH! Razbićemo Real 3:0!

Međutim, od kraja 2017. godine do danas, Partizan nije ni dinar uplatio državi na ime poreza. Crno-beli duguju državi Srbiji 7 miliona evra, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu, mogu da se dure, ali porez moraju da plate. Kažu da su skupili 500.000 i očekujem da uplati sutra 500.000 i sukcesivno uplaćuje dok ne isplati svih 7 miliona evra. Tu nema tolerisanja, ali smo spremni da i znanjem kao što smo finansijski pomogli i za licencu i na druge načine pomognemo fudbalskom klubu Partizan, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji. Zahvalan sam zbog jedne stvari za koju mislim da je dobra što se pojavila u javnosti, da porez mora da bude plaćen i da se pomogne, država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu i mogu da se dure koliko hoće – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter