Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
06.12.2023 u 09:08
0

PROTIV SAM BILO KAKVOG VREĐANJA: „Zna se šta se radi u našoj Areni“

Košarkaški klub Partizan je ugostio Monako u 12. kolu Evrolige u prepunoj Štark Areni, a domaći tim je ovom prilikom slavili rezultatom 89:85.

Željko Obradović je nakon ovog meča podelio utiske sa novinarima i istakao zadovoljstvo pobedom.

– Veoma sam srećan da smo dobili još jednu utakmicu, sličnu kao prošle nedelje. Čestitam svojim igračima na pobedi i borbi do poslednje sekunde – kratko je rekao Željko Obradović.

Na kraju utakmice nije pravljen faul da se privede utakmica mirnijoj završnici, pa je Željko objasnio zašto je to tako.

– Utakmica traje 40 minuta i postoje te stvari kada se odlučuje i tačno se u nekim trenucima zna šta radimo i to je između mene i igrača i ne pada mi na pamet da to delim sa drugima. Zašto to kažem? Zato što ima i sledećih utakmica, što bih ja davao informacije? Sasvim sve jedno. To je nešto što je između nas i nadam se da me razumete – dodao je Željko.

Dosta bolje se skakalo u drugom nego u prvom poluvremenu, a koliko je to bitno objasnio je Obradović.

– Moguće da je to jedan od bitnih faktora. Mnogo smo analizirali sve utakmice koje smo igrali, insistirali da se ide na skok, nažalost u prvom poluvremenu oni su imali devet ofantivnih skokova, znači celo drugo poluvreme i produžetak pet. Tu su bili problemi u prvom poluvremenu. Na kraju su imali više šuteva i za dva i za tri, ali smo mi imali 10 slobodnih bacanja više, odnosno pet poseda, tako da su imali više poseda od nas. Jedan važan deo su skokovi odnosno izgubljene lopte. Tu su stekli prednost da imaju više poseda i napada, ali košarka je takva da na kraju pobedi onaj koji ubacuje. Ako pogledate procente neuporedivo smo bolji bili za dva poena i zato smo dobili utakmicu. Da se vratim na prethodno pitanje, mi smo imali dogovor ne tu odbranu nego i prethodnu i uvek znamo kako ćemo i zavisno od situacije se dogovaramo. Kada se vidi minutaža kako sam vodio tim dolazimo do toga da su neki bili izuzetno opterećeni. Biće važno da se svi ostali uključe i daju doprinos na utakmici protiv Milana. Sigurno da smo radili na tome i stalno insistiramo igračima da se uvek ide na skok, svakom pojedinačno – objasnio je trener Partizana.

Igrači Partizana deluju kao da imaju puno samopouzdanja, pogotovo u završnicama utakmice.

– Imaju trenuci kada igramo pametno, pogotovo to drugo poluvreme i mi smo imali utakmicu praktično dobijenu, ali nažalost imate igrača kao Džejms koji ubaci ta dva šuta. Ali ono što smo radili u napadu što je bilo prilično pametno pogotovo kada se pogleda prvo poluvreme. Prvo poluvreme je bilo jedno od najlošijih naših napadačkih utakmica ove godine. Nismo bili strpljivi, nismo imali prostor i poziciju na terenu, u odnosu na jasne ciljeve koje smo postavili pred utakmicu kako ćemo i gde želimo da napadamo. Tako da se slažem da tim može da izgleda bolje. Da li tim izgleda uigranije? U tom segmentu nam je izuzetno falio Kaminski koji je nažalost povređen. Kako će izgledati za sledeću utakmicu ne znam. Bruno daje neverovatan doprinos timu. On ima još uvek mali problem pošto ne mogu da zovem neke komplikovanije napade jer je to previše, ne želim da ga opteretim sa previše informacija. Njegova agresivnost i želja nisu sporni i on izuzetno pomaže timu i zadovoljan sam sa njim. Rekao sam pred utakmicu, da retko koja ekipa odigrala kao što smo mi odigrali završnicu protiv Panatinaikosa i produžetak. Sa takvom energijom i voljom, najiskrenije. I ja sam ih molio da to i večeras uradimo. To su stvari koje će biti važne za Milano – dodao je Obradović.

OVO JE SVIMA POMAKLO: Svi bruje o pozdravu Žoca i Saše Obradovića (VIDEO)

Tokom utakmice je bilo dosta dobacivanja na račun Saše Obradovića i uvreda, a Željko koji je često pričao na temu toga i sada je prokomentarisao situaciju.

– Vi znate moj stav od prve sekunde, od kada sam seo na klupu Partizana. Ne znam da li sam ja neko ko uvek ponavlja da sam protiv toga, protiv bilo kakvog vređanja bilo koje osobe. Ovo je arena u kojoj treba da se pomaže svoj tim i to navijači Partizana rade fenomenalno. Činjenica je da je bilo toga i ja nisam saglasan time i uvek ću biti protiv toga. Ja sam uvek govorio i navodio kao primer zadnju utakmicu plejofa, gde su navijači Partizana napravili pobedu koja je bila važnija od svega i od ABA lige. To je bilo fantastično. Koristim još jednom priliku da im se zahvalim. Daju nam vetar u leđa, ali ih molim da poštuju svakog čoveka koje dođe u salu i da samo rade ono po čemu su najpoznatiji, a to je da ovakav ambijent nema niko. To nisu moje reči, to su reči svih koji dođu u našu arenu, a vi ste ti koji to pratite mnogo više nego ja na svim tim nekim sajtovima, portalima, televizijama, intervizijama, radijima, Tik Tokovima, ima li još nešto novo? Ko da stigne? Izgubili smo život, ne pričamo jedni sa drugima… Mislim ja ne, ja živim kao što sam živeo ceo život – zaključio je Obradović.

Naredni meč 13. kola Evrolige Partizan će igrati protiv ekipe Olimpije iz Milana, a onda se čeka susret u ABA ligi protiv SC Derbija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter