Izvor: Sportklub.rs
11.05.2023 u 11:04
0

SADA JE POZNATO: F4 Evrolige u Kaunasu, pa 2024. godine u Berlinu!

Kaunas, grad u kojem igra nekadašnji evropski prvak Žalgiris, biće domaćin završnog turnira Evrolige, prvi put u istoriji.

Ono o čemu se dugo govorilo sada je dobilo i potvrdu, Kaunas će biti domaćin finalnog turnira Evrolige za sezonu 2022/23. Ovu informaciju je na svom Tviter nalogu objavio poznati novinar Donatas Urbonas, dobro upućen u košarkaška dešavanja. 

Urbonas je ujedno objavio i da će Berlin biti domaćin završnog turnira za narednu, sezonu 2023/24. Podsetimo, prošle godine domaćin je bio Beograd, a titulu brani turski Efes. Glavni grad Srbije bio je domaćin završnog turnira i 2018, kad je titulu osvojio Real Madrid.

Zanimljivo, Berlin će takođe biti domaćin u kratkom vremenskom intervalu, ovaj nemački grad je bio organizator završne smotre 2016. godine, tada je titulu osvojio moskovski CSKA, odnosno 2009. kad je šampion postao Panatinaikos.

U saopštenju Evrolige se navodi da će „Žalgirio arena“ ugostiti četiri najbolja tima najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. U petak 19. maja na programu su polufinala, dok će utakmice za treće mesto i finale biti u nedelju, 21. maja.

„Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu Kaunasu na listu gradova koji su bili domaćini F4 Evrolige. Za samo šest meseci, najbolji evropski timovi igraće za trofej pred jednom od najstrastvenijih publika, jer je Litvanija sinonim za košarku“, rekao je predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

On je istakao da očekuje da će Kaunas da priredi svim navijačima nezaboravnu uspomenu.

„Želeo bih da se zahvalim gradu Kaunasu i Žalgirisu na njihovoj posvećenosti i interesovanju da budu domaćini F4 Evrolige. Zajedno ćemo svim našim navijačima prirediti i još jednu nezaboravnu uspomenu“, istakao je Bodiroga.

OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Za pogled sa Sene PAPRENIH 2.700 evra!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter