Izvor: Hapyy BDC Portal/24sedam.rs
07.12.2023 u 15:43
0

TRI SRPSKE EKIPE ŽELE SVETSKI TRON: Ub brani, Liman napada, a Partizan vreba

Džeda je prestonica spektakla.

Basketaška sezona stala je u dva dana, a zemlja svetskog i evropskog prvaka, ima čak tri tima čiji će put pratiti na Završnom masters turniru u Džedi.

Tu je trenutno prva ekipa sveta, ekipa Uba, koja i brani titulu, zatim šampion iz 2021. godine Liman, i debitant – Partizan.

&>

Ponovo Srbija ima tri ekipe koje će se boriti za zvanje najboljeg, a očekivano, najveći favorit su Ubljani. Međutim, iako prva ekipa sveta, u poslednjih nekoliko turnira, nisu igrali na prepoznatljivom nivou. Iz koloseka ih je izbacila i povreda Nemanje Baraća, koga je zamenio Nenad Nerandžić. Naravno, Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Branković neće tek tako prepustiti titulu.

Njih u grupi očekuje duel sa ekipom Pekinga, a potom sledi okršaj sa Raudondvarisom.

Limanci su put Džede krenuli bez buke. Radili su u tišini i spremali se da poprave utisak kako sa prošlogodišnjeg finala, tako i iz dobrog dela sezone, koja je prilično skromna. Ali, novosadski sastav je kroz istoriju pokazao da ga ne treba potcenjivati, pa će Stefan Kojić, Nebojša Kilijan, Haoton Qi i Mihailo Vasić, činiti sve da se zadovoljni vrate kući. U grupi ih očekuju dva neugodna rivala – Lozana i Amsterdam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

Partizan, iako debitant u velikom finalu, nije naivan tim. Crno-beli imaju dosta iskustva sa domaćih terena, a od pomoći im može biti i faktor iznenađenja. Šta god da učine u Džedi, biće uspeh, naročito kada se računa da je tim nastao u aprilu 2022. godine. U Saudijskoj Arabiji predstavljaće ih Stefan Torbica, Marko Stevanović, Stefan Milivojević i Andreja Milutinović. Crno-beli će se u grupi sresti sa Majamijem i Ulanbatorom, u čijem sastavu se nalazi iskusan srpski basketaš Marko Dugošija.

Grupna faza na programu je u petak, dok će se eliminacioni mečevi igrati u subotu, kada ćemo i dobiti šampiona. Srbija ima veliku šansu da nastavi niz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter