Izvor: kurir
23.04.2024 u 07:27
0

NAJBOLJI KOŠARKAŠ NA PLANETI: Jokić režirao ČUDESAN PREOKRET Denvera! Marej UZ ZVUK SIRENE doneo pobedu!

Utakmica o kojoj će se dugo pričati...

Košarkaši Denver Nagetsa napravili su nestvaran preokret u drugoj utakmici plej-of serije protiv Los Anđeles Lejkera i tako poveli sa 2:0.

Uspeli su da nadoknade čak 20 poena zaostatka i zabeleže 10. vezani trijumf protiv slavnih Lejkersa 101:99.

Pobedu Nagetsima doneo je Džamal Marej, koji je u poslednjem napadu na meču pogodio uz zvuk sirene i izazvao neviđeni delirijum u krcatoj „Bol areni“.

Ipak, apsolutni junak trijumfa bio je Nikola Jokić, koji je još jednom nestvarnom partijom režirao čudesan preokret tima iz Kolorada. Somborac je meč završio sa impresivnim tripl-dabl učinkom – imao je 27 poena, uz 20 skokova i 10 asistencija.

Sjajno ga je pratio Majkl Porter Junior koji je ubacio 22 poena, a Marej koji je do samog finiša utakmice bio najgori igrač na terenu (9/24, 0/5 za tri poena), na kraju je ubacio 20 poena.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 32 poena i 11 skokova. Međutim, nakon sjajne igre u prvih 25 minuta utakmice, centar Lejkersa se potuno „ugasio“, bio je neprimetan u odlučujućim momentima meča. Sjajnu partiju prikazao je Lebron Džejms, koji je meč završio sa 26 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Od samog starta utakmice bilo je jasno da su Lejkersi silno motivisani da konačno prekinu crnu seriju protiv Denvera.

JEDAN JEDINI : Novak Đoković peti put najbolji sportista sveta!

 

Tandem Dejvis – Džejms dominirao je od starta meča, s druge strane, Denver je u prvoj četvrtini držao u životu Nikola Jokić koji je već u prvoj deonici uspeo da upiše dabl-dabl učinak (10 poena, 10 skokova, jedna asistencija i dve ukradene lopte).

Međutim, na krilima Entonija Dejvisa i Dianđela Rasela koji je pogodio 6 trojki iz sedam pokušaja, Lejkersi su u finišu prvog poluvremena stigli do velikih 15 poena poena prednosti (59:44).

Dejvis je u prvom poluvremenu dominirao, ubacio je čak 24 poena uz šut iz igre 11/12.

Dominacija gostiju nastavila se i na startu treće četvrtine, pa su Lejkersi vrlo brzo došli i do najveće prednosti na meču – +20 (68:48).

Ipak, sredinom treće deonice Jokić preuzima stvari u svoje ruke. Nagetsi se konačno bude, na krilima Jokića i Portera prave sjajnu seriju i uspevaju da smanje zaostatak 79:69.

Posle poena Jokića Nagetsi su sredinom poslednje deonce da priđu na svega dva poena zaostatka 81:83, ali onda su usledile dve vezane trojke sjajnog Lebrona Džejmsa, koji vraća osetniju prednost svom timu (89:81). Lebron je uspeo da odbije nalet domaćina, ali samo na kratko – Nagetsi se nisu predavali. Na krilma Jokića i Portera sitigli su do izjednačenja u poslednjem minutu utakmice. Lejkersi su na 26 sekundi pre kraja imali napad pri rezultatu 99:99, ali Lebron je bio neprecizan. Majkl Porter Džunior je pokupio skok, lopta je došla kod Džamala Marija koji je dobio uzastopne blokove od Kentavijusa Koldvela Poupa i Nikole Jokića, a onda preko Dejvisa pogodio za pobedu.

Nakon dve sjajne utakmice u Bol Areni serija se sada seli u Los Anđeles.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter