Izvor: NOVA SPORT
29.04.2024 u 21:56
0

POTREBNO JOŠ MNOGO KOCKICA DA SE SLOŽI: Hrvati remete planove Zvezde u Ligi šampiona

Do direktnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona naredne godine Crvenoj zvezdi potrebno je mnogo toga. Prvo da osvoji šampionsku titulu u Superligi, a zatim i da se poklope rezultati u ostalim evropskim ligama. Pobeda Lokomotive iz Zagreba nad Rijekom (3:1) svakako je otežala sve.

Ništa neće biti isto u Ligi šampiona. Od naredne sezone format najboljeg fudbalskog evropskog takmičenja biće promenjen, a to će i direktno uticati na šampiona prvenstva Srbije.

UEFA je odlučila da će direktno mesto u grupnoj fazi, koje otvara šampion Evrope kroz plasman u domaćem prvenstvu, pripasti prvaku sa najvećim koeficijentom od zemalja koje ne daju direktnog učesnika.

Prethodnih godina pravilo je bilo da to mesto popunjava prvak 11. zemlje na nacionalnoj listi UEFA, te je to u ovom slučaju direktno oštetilo Srbiju.

Iznad Zvezde se u ovom trenutku nalazi po koeficijentu Šahtjor iz Donjecka (63.000), ali i Dinamo iz Zagreba (50.000) koji je posle poraza Rijeke ponovo iskočio na prvo mesto hrvatskog šampionata.

Ukoliko crveno-beli žele direktan plasman u Ligu šampiona, moraće do kraja sezone da navijaju protiv Šahtjora, Dinama, ali i Slavije iz Praga, Kopenhagena i Olimpijakosa.

Svi ovi timovi imaju bolji koeficijent od Zvezde, te bi njihovo potencijalno osvajanje titule bilo kobno po ekipu Vladana Milojevića.

U najboljoj poziciji da sruše planove Zvezde su Dinamo i Šahtjor. Ukrajinci već neko vreme održavaju četiri boda prednosti u odnosu na kijevski Dinamo.

Sa druge strane u Hrvatskoj Dinamo sada ima jedan bod više od Rijeke, ali će se sve rešiti u narednom kolu.

Tada će 5. maja Rijeka dočekati na svom stadionu Dinamo, a do kraja sezone ostalo je četiri kola.

Sparta iz Praga ima četiri boda više od Slavije, takođe i Brondbi od Kopenhagena.

Neizvesno je Grčkoj, a sve će biti jasnije posle duela Olimpijakosa i PAOK-a 12. maja. I dalje je lider i glavni favorit za titulu AEK, ali nije isključeno i da se Olimpijakos umeša u trku za titulu.

Zvezda u četvrtak može da obezbedi titulu

Fudbaleri Crvene zvezde bi već u četvrtak protiv TSC-a (19.00) mogli i matematički da obezbede šampionsku titulu, 35. po redu, sedmu uzastopnu, ali će morati da gledaju i ka Humskoj gde Partizan dočekuje Vojvodinu (17.00).

Zvezda nakon dva kola plej-ofa ima 81, a Partizan 70 bodova, dok je do kraja sezone ostalo pet utakmica.

Prvi scenario je da Crvena zvezda savlada TSC na Marakani, a da Partizan ne pobedi Vojvodinu, čime bi crveno-beli četiri kola pred kraj sezone imali 13 ili 14 bodova više od večitog rivala.

Drugi scenario je da Crvena zvezda remizira sa TSC-om, a da Partizan izgubi od Vojvodine, čime bi prednost iznosila 12 bodova, a s obzirom na činjenicu da su crveno-beli plej-of dočekali kao prvoplasirani, te da se to gleda ispred međusobnog skora i gol razlike, šampionska trka bi bila rešena.

Zvezda nakon TSC-a igra sa Mladosti (gostovanje), Radničkim 1923 (kod kuće), Napretkom (gostovanje) i Čukaričkim (kod kuće).

Partizan posle Vojvodine očekuju susreti protiv Napretka (gostovanje), Mladosti (kod kuće), Čukarički (gostovanje) i Radničkog 1923 (kod kuće).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter