Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 22:51
0

SFEROPULOS LAKŠE DIŠE: Nije lako dobiti utakmicu koju moraš da dobiješ!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Albu sa 85:71 u 14. kolu Evrolige, dobili su meč koji je nosio prefiks biti ili ne biti, pa sa skorom 5-9 nastavljaju borbu za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja. Alba je na skoru 2-12.

Zvezda je tokom prvog poluvremena uspela da se izbori sa pritiskom koji sa sobom nosi imperativ pobede. Imali su „crveno – beli“ problema sa atipičnom igrom Albe, ali su na poluvremenu vodili sa 51:42. Prevagu na tasu Zvezde doneli su Rokas Gedraitis sa 12, Nemanja Nedović sa 11, Miloš Teodosić sa osam poena.

ĐOKOVIĆ I NADAL TRENIRAJU PUNOM PAROM: U toku pripreme za Australiju

Tokom treće deonice Zvezda je pobegla na 59:42, delovalo je da sigurnim koracima ide ka zlata vrednoj pobedi. Strah je i dalje postojao jer je Zvezda često znala da isputi veliki kapital, ali ovoga puta, Zvezda je na krilima navijača

„Pobeda je bila imperativ, a nije lako dobiti utakmicu koja mora da se dobije. Zadovoljan sam kako smo se izborili sa pritiskom i sa rivalom. Kontrolisali smo dešavanja tokom čitavog meča, odbrana je bila na željenom nivou, a iz odbrane smo crpeli samopouzdanje za igru u napadu. Ponavljam, dobili smo utakmicu koja je nosila prefiks biti ili ne biti, a sada se okrećemo novim iskušenjima u oba takmičenja“, naglasio je Janis Sferopulos, pa nastavio:

„Ključ uspeha je bila koncentracija. Bili smo fokusirani od prvog do poslednjeg minuta. Treća deonica je bila zaista odlična, igrali smo sjajno u oba smera, ali verujem da prostora za napredak ima. Hvala navijačima, nastojali smo da im se odužimo za sjajnu podršku. Protiv Albe smo uspeli u tome, naravno da ćemo naporno raditi kako bi se to dešavalo i u periodu koji sledi“.

Sferopulos je nastavio sa izlaganjem:

„Zašto smo u drugom delu bili bolji nego u prvom i zašto se to ponavlja? Svaka utakmica je priča za sebe. Protiv Albe smo imali dogovor da pojačamo stepen agresivnosti u odbrani, da odigramo mirno i fokusirano u napadu. Uspeli smo u tome. Da li će Hanga igrati protiv Reala i Makabija? Nadam se da hoće“, rekao je Sferopulos pa nastavio:

„Pratimo situaciju na tržištu, ako se pojavi igrač koji će unaprediti ekipu, naravno da ćemo reagovati, ali nećemo angažovati igrače, samo da bi nešto menjali u timu“.

Zvezda se odmah okreće iskušenjima koja slede i veoma zahtevom rasporedu. Izabranici Janisa Sferopulosa prvo gostuju ekipi SC Derbija u Podorici, a zatim u Beogradu igraju dva meča Evrolige, protiv Reala i Makabija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter