Izvor: telegraf
15.02.2024 u 02:19
0

SRBINA UGRIZAO TURČIN: Evropsko prvenstvo u rvanju postalo brutalno

Šta mu je ovo trebalo?

Vrlo neprijatna situacija viđena je drugog dana Evropskog prvenstva u rvanju u Tbilisiju u duelu srpskog predstavnika Georgija Tibilova i Turčina Kerema Kamala.

Naime, rival našeg borca se sve vreme ponašao nesportski i protestovao je kod sudija. Viđeni su i momenti u kojima je od trenera tražio čelendž pa se predomišljao, a na kraju je ipak poražen.

PRIZNANJE VEKA: Brojevi ne lažu, on je najbolji u istoriji!

 

Turčin je potom nasrnuo na tibilova na putu do svlačionice, ali su veći sukob zaustavili redari. Veći okršaj zuastavljen je i u hodniku, a na kraju duela je otkriveno i da je Tibilov zaradio ugriz!

– Uložili smo prigovor delegatu takmičenja Teodorosu Tomakosu iz Grčke i navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je doneo odluku da se turski rvač diskavilifikuje sa prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svetske rvačke federacije. Ceo život sam u rvanju, a ovakvo ponašanje nisam video. Meč je trajao 18 i po minuta, kao tri „normalna”, sve zbog ponašanja turskog rvača. Svaka čast Tibilovu šta je sve izdržao i na strunjači i posle meča – rekao je selektor Srbije Milorad Dokmanac.

Njih dvojica se dobro poznaju od prethodnog EP u Zagrebu održanog u aprilu, kada je Tibilov takođe slavio i osvojio bronzanu medalju.

Tibilov je u sredu igrao i završnicu i borio se za bronzu, ali je poražen u svojoj kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom od Sadika Lalajeva.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter