Izvor: happybsc
13.05.2024 u 18:20
0

STVARI SE ZAHUKTAVAJU: Zvezda ne garantuje bezbednost u finalu, najavljuje krivično gonjenje ako suđenje ne bude ravnopravno

KK Crvena zvezda poslala je dopis ABA ligi koji je upućen pre svega komesaru za suđenje Srđanu Dožaiju u kom navodi da ne može da garantuje bezbednost učesnicima finala ovog takmičenja.

Prvi meč između Crvene zvezde i Partizana je na programu ovog ponedeljka od 20.30, ali je uvod u taj meč krenuo već administrativnim putem.

došla u posed dokumenta koji je Zvezda poslala komesaru za suđenje, a u njemu stoji između ostalog.

Pošto se ovde vidi jasna namera, i identičan scenario iz prethodnih godina, uključujućiidentična saopštenja KK Partizan o garancijama za bezbednost i napuštanju hale, koji je KK Crvena zvezda svojom organizacijom u nekoliko navrata izbegavao bez težih posledica i nereda, sada, ovom prilikom moramo i da Vas upoznamo sa pravnim i svim drugim posledicama koje Vas očekuju u slučaju da do toga dođe: Vi, na prvom mestu komesar za suđenje, pa i svi ostali kao predstavnici lige, bićete optuženi za izazivanje nereda na utakmici što predstavlja krivično delo po Krivičnom zakonu Republike Srbije na čijoj teritoriji se igra ovo finale.

Ukoliko KK Crvena zvezda ne dobije ravnopravan tretman kod sudija u predstojećem finalu koje ste delegirali bez ikakve kaznene politike za velike greške u polufinalu, za sva dešavanja u prve dve utakmice finala smatramo da ste preuzeli svu odgovornost za suđenje u finalu, ali i sve posledice“, stajalo je u saopštenju.

Zvezda je čak otišla toliko daleko da tvrdi da ne može da garantuje bezbednost učesnicima, što je nezapamćeno, te da tvrdi da će krivično goniti ligu ukoliko do njih dođe. Iako je organizacija utakmice uvek na klubu domaćinu.

„Zato ako sudije budu ‘grešile’ kao u petak, ili kao na utakmici Partizan – Crvena zvezda prošle sezone sa identičnim namerama i ‘slučajnim greškama’ (targetiranje najboljih igrača ličnim greškama, isključivanja čak i u istom minutu utakmice od strane istog sudije… KK Crvena zvezda ne može da garantuje bezbednost“, stajalo je, između ostalog, u saopštenju Zvezde koje potpisuje direktor Nemanja Vasiljević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter