Izvor: Telegraf
08.02.2024 u 12:22
0

SVE O MEČU PARTIZAN-BAJERN: Ima li Željko formulu za prekid loše serije

Susret 25. kola na programu je od 20:30.

Košarkaši Partizana potencijalno se nalaze na prekretnici evroligaške sezona zbog čega duel sa Bajernom dobija epitet onog koji se mora rešiti u svoju korist. Drugačiji ishod bi crno-bele maksimalno udaljio od cilja, a to je makar biti među deset timova posle ligaškog dela sezone.

Gostovanja su u aktuelnoj sezoni velika rana tima Željka Obradovića i samo zahvaljujući sjajnim partijama kod kuće nada da se može doći među osam najboljih i dalje je tu. Da stvar bude još gora ni u ABA ligi ne cvetaju ruže što je potvrđeno porazom od Splita u ponedeljak.

Bajern je u još težoj poziciji zbog čega će biti pod većim pritiskom u odnosu na domaćina, ali to može biti i mač sa dve oštrice.

PARTIZAN-BAJERN: Evo gde možete pratiti prenos meča

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica Partizan – Bajern se igra u „Štark Areni“ sa početkom u 20:30, uz direktan TV prenos na Sport klubu 1 i tekstualni prenos na našem BSC Happy portalu.

Ko sudi?

Portugalac Fernando Roča biće glavni arbitar, a pomagaće mu Karlos Oeruga iz Španije i Šaulijus Racis iz Litvanije.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Četiri uzastopna poraza u dva takmičenja pretrpeli su crno-beli. Posle gostovanja Crvenoj zvezdi u ABA ligi i evroligaških neuspeha u Monaku i Bolonji, kao žestok šamar došao je i poraz od Splita u Areni pre samo tri dana. Forma koja defintivno ne obećava u slučaju da se želje kluba nisu promenile mora biti sasečena u korenu.

Beogradski tim je trenutno prvi ispod crte na jedanaestom mestu sa učinkom 12-13, dok je Bajern na skoru 10-15 i mestu petnaest na tabeli.

Dva slavlja na poslednja četiri duela u elitnom takmičenju pribeležio je Bajern, pa je niz od četiri poraza u Evroligi koji je tome prethodio stvar prošlosti, mada to nije ni blizu dovoljno kako bi se uhvatila viza za plej-in i bolji rezultati moraju se upisivati u kontinuitetu.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Ukupno pet duela odigrale su dve ekipe do sada uz uspešniji skor Partizana – 3:2. U prvom susretu u aktuelnoj sezoni ni više hiljada Grobara nije bilo dovoljno za slavlje pa je domaćin pobedio sa 94:85 uz 21 poen Karsena Edvardsa. Interesantno, na tom meču se navijačima predstavio Bruno Kaboklo ubacivši 19 poena.

U prošloj kamanji crno-beli su u Beogradu bili bolji sa 83:77, ali i u Minhenu 82:71, dok su dva tima odmeravala snage i među šesnaest najboljih timova 2014. godine. Tada su Nemci bili bolji kod kuće 71:65, dok su crno-beli odbranili domaći parket 70:55.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Uroš Trifunović i dalje nije dostupan ekipi posle neprijatnosti koju je doživeo prilikom puta iz Nice za Bolonju pre sedam dana, dok su svi drugi momci na raspolaganu Željku Obradoviću.

Pablo Laso ima takođe samo jedan sitan problem, a to je nastup Devina Bukera, koji bi čak i mogao da zaigra.0

Reč trenera

Željko Obradović

– Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu protiv Bajerna. Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom i odatle sve počinje.

– Voleo bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim delom igrali u Bolonji. Sa velikom željom, borbenošću… Imali smo utakmicu koju smo mogli lako da dobijemo, ali smo je nekim greškama izgubili. Da nema tih grešaka, da borbenost bude na nivou kao većim delom u Bolonji. Ništa specijalno ne bi trebalo da se uradi, samo da se vratimo načinu igre kako smo igrali… Agresivno i da postoji ta ogromna želja koja je veoma bitan faktor.

Pablo Laso

– Partizan je bez sumnje jedan od najtežih gostujućih mečeva koje možeš imati u Evropi, jer je atmosfera sa navijačima fantastična, oni zaista podržavaju svoj tim. Takođe, žele da nastave sa sjajnom prošlom sezonom. Da bismo pobedili, moramo pokazati naš najbolji košarkaški igra i ignorisati atmosferu. Takođe, sada nam nije potrebno više razmišljati o utakmicama koje smo taman izgubili i sprečili nas da se malo popnemo na tabeli. Situacija je takva kakva je i još uvek imamo šanse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter