Izvor: Happy BSc Portal/Telegraf.rs
19.11.2023 u 09:40
0

ALKARAZ MOTIVISAN POSLE PORAZA OD NOVAKA: „Želim da ga pobedim, da budem najbolji u istoriji“ (VIDEO)

Odao je i priznanje Đokoviću...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu pošto je u polufinalnom duelu više nego ubedljivo, savladao Karlosa Alkaraza sa 2:0.

Posle meča, na konferenciji za novinare, Alkaraz je sumirao utiske meča sa Novakom.

– Igra na istom nivou tokom celog meča. Neverovatan je kvalitet njegovih udaraca, igra toliko duboko, teško je uzvratiti. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu – istakao je Alkaraz i dodao:

– Posle meča sam bio malo tužan, ali nisam na njegovom nivou. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu, bio sam na tom nivou, ali moram da treniram i da postanem bolji. Ima više iskustva, neverovatan je, ima izvanredan ritern, stalno gura rivale do krajnje granice. Igrao sam sjajne poene, odigram jedan sjajan, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme.

Alkaras je pravio mnogo grešaka.

. Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav.

Alkaraz ne namerava da odustane.

– Znam šta sve treba da popravim na pripremema ako želim da pobeđujem najbolje. Pričaću sa Huanom Karlosom, gledaću ponovo i ovaj meč da vidim svoje slabosti i da se poboljšam. Fokusiraću se na ovaj meč, ne na naše prethodne, jer mislim da mnoge stvari moram da popravim kako bih bio na njegovom nivou“.

LEPE REČI ZA NOVAKA: „Nije bilo moguće, Novak je bio bolji“

Alkaraz je odao priznanje Novaku, a govorio je i o motivu da se upiše u istoriju tenisa.

– Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter