Izvor: BSC HAPPY
11.07.2023 u 20:50
0

POSLE KRIZE u prvom setu, ĐOKOVIĆ SAVLADAO RUBLJOVA: Obezbeđeno četvrtfinale

Srpski teniser Novak Đoković igra četvrtfinalni meč na Vimbldonu protiv Rusa Andreja Rubljova, a dešavanja sa meča pratite uživo na našem portalu.

Đoković – Rubljov 2:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)

4:6, 6:1, 6:4, 5:3 – Srbin na korak od polufinala! Umoran je Rus i greši, dok Đoković deluje kao da nije gotovo tri sata na terenu. Malomu još fali…

4:6, 6:1, 6:4, 4:3 – Kakva borba, sjajan gem pripao Rusu! Kakvi su majstori igre na terenu! Maestralne razmene udaraca u dva uzastopna poena oduševile su publiku. Rubljov pogađa šesti as za novi gem.

4:6, 6:1, 6:4, 4:2 – Savršen gem! Maestralan Novak ne da protivniku šansu da išta uradi, a prema onome što pokazuje čini se da ima još snage i da može da odigra najbolje za kraj.

4:6, 6:1, 6:4, 3:1 –  Odlično, potvrđen brejk! U ovim trenucima deluje kao da ništa ne može da zaustavi srpskog igrača.

4:6, 6:1, 6:4, 2:1 – Novak krči put ka polufinalu! Kao i u trećem setu, razmena bekend udaraca dovodi Đokovića u prednost. Sve se odvija kako treba po Srbina, koji pravi rani brejk.

4:6, 6:1, 6:4, 1:1 – Đoković odgovara istom merom. Nije uspeo protivnik da dođe do poena, siguran je Novak u ovom gemu.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 6:4 – Au, kakva drama! Ali Novak je, ipak, jači od svega! 

Sjajno servia Đoković. Došao je do dve set lopte, ali je Rubljov odnekud izvukao bekend koji je bilo nemoguće odbraniti – 40:30.  Stegnuto igra Novak, nema lakih poena u ovom gemu na njegov servis.

Da sudija nije pogrešio, Novak je mogao da završi set, ovako ga je uzvik poremetio i Rubljov ima šansu za brejk.

Sjajno servia Đoković. Došao je do dve set lopte, ali je Rubljov odnekud izvukao bekend koji je bilo nemoguće odbraniti – 40:30.  Stegnuto igra Novak, nema lakih poena u ovom gemu na njegov servis.

5:4 – Produžava Rubljov set. Odlično je servirao Rus, dubokim servisom je napadao Novaka, što mu je donelo još jedan gem. Drugi teniser sveta će servirati za vođstvo u setovima.

5:3 – Još jedan gem do vođstva u setovima! Nastavlja Novak u istom ritmu na svoj servis. Bori se Rubljov, ali to nije dovoljno da u ovim trenucima osujeti Đokovićevu nameru da dođe do drugog seta.

4:3 – Ima ovde još da se igra. Igrao je Rubljov uzastopne voleje, izlazio je i na mrežu, što nije karakteristično za njega, ali Novakove dijagonale su neuhvative i donele su mu šansu za brejk – 40:30. Sjajnom bekend paralelom se ruski igrač izvukao iz ove situacije. Na maestralnom potezu mu je čestitao i Đoković. Proradio je opet forhend sedmog igrača na svetu, što je, uz to što je pročitao ritern našeg tenisera, donelo još jedan gem Rusu.

4:2 – Odlično, potvrđen brejk! Ne jenjava Novakov servis, ali je Rus odlično ritenirao na startu ovog gema. Ipak, kada se ušlo u razmenu bekendima, Rubljov je izgubio svaku šansu.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)


3:2 – Brejk! Umorio se Rubljov!
 Đoković uzima servis rivalu. Opet je sve na njegovoj strani, iako protivnik odlično servira, spektar oružja iz kog napada drugi teniser sveta teško se brani.

1:2 – Sve što nije valjalo Andrej je ostavio u drugom setu. Povrati je sigurnost i rešio i drugi grem na svoj servis lako. Opet vodi u trećem delu igre.

1:1 – Igra Rubljov na sve ili ništa, ali mu to ne donosi rezultat protiv maestralnog Novaka.  Pročitao je nameru drugog tenisera sveta ruski igrač, a onda je odlučio da rizikuje. Ni to što Novaka služi prvi servis nije mnogo pomoglo Srbinu, pa je Rus imao dve šanse za brejk. Ipak, dobar servis, a onda i forhend donose izjednačenje.  To što je hrabro započinjao poene spasilo je Novaka u ovoj situaciji.

0:1 – Ne da se Rubljov! Poslužio je servis ruskog tenisera, koji nije dozvolio sebi da padne posle teškog drugog seta za njega.


6:1 – Bez greške! Popravio je Đoković procenat prvog servisa, što je donelo i rezultat. Još jedan as, treći na meču, donosi Novaku dve set lopte, ali posle odličnog riterna Rubljova, srpski teniser izbacuje lopticu u aut – 40:30. Ipak će se igrati na razliku, zakomplikovao se ovaj gem. Nije mogao više od ovoga Rubljovm, srpski teniser je izjednačio rezultat u setovima.

(Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)


Popravio je Đoković procenat prvog servisa, što je donelo i rezultat. Još jedan as, treći na meču, donosi Novaku dve set lopte, ali posle odličnog riterna Rubljova, srpski teniser izbacuje lopticu u aut – 40:30. Ipak će se igrati na razliku, zakomplikovao se ovaj gem.

5:1 – Sprečava Rus debakl u ovom setu. Novak servira za izjednačenje.

5:0 – Novak na korak od izjednačenja. Sve funkcioniše u Srbinovoj igri, došla su i dva asa, pa će Rus servirati za gem koji je važan kako bi povratio samopouzdanje.

4:0 – Rubljov je nemoćan! Novak je ušao u glavu Rusu, koji ne uspeva da uradi ništa u drugom setu. Srpski as osvaja sa 40:0 gem na sevis protivnika.

2:0 – Tako je! Odlično igra Novak, sjajno se kreće i opet dug poen pripada njemu – 15:0. Uzdrmala je situacija iz prethodnog poena Rusa, pa greši na servisu. Još uvek Đoković ne pronalazi rešenje za početni udarac protivnika, što sugeriše i svom timu, ali Rus još jednom greši na servisu i pomaže mu – 40:15. Drob-šot mu prolazi kad je najviše trebalo. Novak pravi brejk!

4:6 – Ne valja! Novak gubi. Nije dobro krenulo po Srbina, poveo je Rubljov sa 30:15, ali je opet usledio dug poen, koji je pripao Srbinu. Onda pravi grešku Đoković, na drugi servis je promašio ritern i sada će mkorati da juri prednost rivala, koji vodi u setovima sa 1:0.

4:5 – Problem! Borba na Novakov servis. Duge razmene opet donose prednost Srbinu, međutim, Rubljov igra sve hrabrije, gađa paralele i dovodi Đokovića u nezgodnu situaciju, pošto pravi brejk. Prepoznao je Rus šansu i pad u Novakovoj igri i iskoristio je to, serviraće za osvajanje prvog seta.

4:4 – Uzvraća istom merom Rus. Samo je jedan poen uspeo da ovoji srpski as.

4:3 – Perfektno! Nije se mnogo namučio srpski teniser da još jednom povede. Ovaj gem je završio bez izgubljenog poena.

3:3 – Šteta, imao je Novak šanse, ali uprkos sjajnoj igri ne uspeva da slomi protivnika.

Opet duža razmena i opet je Novak bolji! Hvata protivnika na pogrešnoj nozi i dolazi do dve šanse za brejk – 40:15. Morao je Rus da rizikuje sa servisom. Gađao je Đokovićev forhend i isplatilo mu se. Ipak, pravi četvrtu neiznuđenu grešku forhendom i ovodi Srbina u prednost. Nije uspeo Đoković da se snađe, a imao je odličnu šansu, ali ga sreća nije poslužila.

3:2 – Srbin siguran! Kreće i Rus u napad, ali Novak izvlači iz rukava forhend viner za 15:15. Odličan volej srpskopg tenisera dovodi u prednost, a onda mu greškom posao olakšava Rubljov svojom greškom. Nije bilo opasnosti po Đokovićev servis u ovom gemu – 40:15.

2:2 – Rubljov sve jače preti. Odličan forhend Andreja. Nadmudrio je Novaka za 15:0, a onda u narednom ubrzava igru i dolazi do još jednog poena. Srpski teniser promašuje udarac, pa Rus ima tri šanse da izjednači po drugi put rezultat u prvom setu. Ne može Rubljov da dobije duge razmene udaraca protiv Đokovića, koji prekida njegovu seriju – 40:15. Ipak, nije uspeo da zahvati lepo loptu, pa Rus osvaja drugi gem.

2:1 – Ovo liči na Novakovu igru! Đoković pravi servis grešku za 15:15, ali dalje nije želeo ništa da rizikuje, brzo osvaja dva poena, a onda posle duže razmene udaraca izlazi na mrežu i dolazi do prednosti.

1:1 – Ne da se Rubljov! Novak je krenuo u napad. Ugrozio je Rusov forhend, što mu je donelo prvi direktan poen i poen prednosti. Drob šotom je želeo da dođe do dve brejk lopte, ali mu udarac nije prošao, pa je rezultat poravnan na 30:30. A onda je Rubljov odservirao as, nakon čega je došao i do izjednačenja.

1:0 – Siguran start! Novak je otvorio meč svojim servis gemom, koji je uspeo da osvoji uprkos pokušajima Rusa da odmah pripreti. Protivnici su odmerili snage dugim razmenama udaraca.

17:30 – Poraz Ige Švjontek.

Đoković i Rubljov uskoro na terenu.

16:48 – Švjontek izjednačila!

Odlaže se početak Novakovog meča barem do 17:40.

15:55 – Đoković čeka kraj meča između Ige Švjontek i Eline Svitoline.

Njihov meč je posle 15-minutnog prekida nastavljen i Ukrajinka vodi 1:0 u setovima. U toku je drugi set.

15:50 – Zbog potencijalne kiše, na Centralnom terenu je podignut krov i igraće se do kraja dana pod zatvorenim krovom.

15:55 – Đoković čeka kraj meča između Ige Švjontek i Eline Svitoline.

Njihov meč je posle 15-minutnog prekida nastavljen i Ukrajinka vodi 1:0 u setovima. U toku je drugi set.

15:50 – Zbog potencijalne kiše, na Centralnom terenu je podignut krov i igraće se do kraja dana pod zatvorenim krovom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter