Izvor: Happy BSC
22.04.2022 u 10:13
0

ĐOKOVIĆ STAO UZ RUSE! Najbolji teniser sveta ustao protiv Vimbldona, ovo mu neće zaboraviti!

Najbolji teniser sveta, naš Novak Ðoković stao je uz diskriminisane tenisere Rusije i Belorusije i ustao tako protiv odluke Vimbldona da zabrani učešće sportistima iz ovih država na tom grend slem turniru. 

On je putem zvaničnog Tviter naloga organizacije PTPA (Profesionalno udruženje tenisera) koju je osnovao i koja okuplja tenisere izneo stav kojim se kritikuje diskriminacija sportista na osnovu nacionalnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Oštro osuđujemo rusku i belorusku invaziju na Ukrajinu. Svesni smo da ne možemo zaustaviti nasilje, ali kolektivni glas može da koristi kao podrška Ukrajini i njenom narodu koji nastavlja da se bori za mir i pravdu – navodi se u objavi PTPA.

RUSI I BELORUSI NEPOŽELJNI Organizatori Vimbldona poručili: S tugom vas obaveštavamo da ćete trpeti zbog akcija vaših lidera!

U nastavku, osuđuje se diskriminacija tenisera od strane turnira, prvenstveno Vimbldona koji je nedavno doneo spornu odluku o zabrani učešća Rusa i Belorusa.

„PTPA je posvećen učenju i zaštiti naše teniske zajednice kako privatno tako i javno. Saslušali smo mnoge pojedince koji su duboko pogođeni ovim ratom i zahvaljujemo im se što su sa nama podelili svoje priče. Budući da velika takmičenja u našem sportu razmatraju zabranu ruskih i beloruskih sportista, moramo da razmislimo i shvatimo da su mnogi od njih izgubili slobodu izbora i izražavanja, zbog zakona koje sprovode njihove zemlje. Govor protiv Rusije ili Belorusije, te osuda invazije može rezultirati zatvorom. PTPA ne diskriminiše tenisere na osnovu nacionalnosti, ali ćemo se suprotstaviti onima koji podržavaju, izražavaju ili vrše nasilje nad nevinima“ navodi se još u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter