Izvor: ALO.rs
07.09.2021 u 07:30
0

POČISTIO AMERIKANCA: Novak u četvrtfinalu US Open-a!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena.

Novak je u četvtrtom kolu pobedio Amerikanca Džensona Bruksbija sa 3:1 – 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, posle dva sata i 58 minuta igre.

Đoković je do pobede došao teže nego što se očekivalo.

Ovo je njegov 25. trijumf od početka sezone na grend slemovima kojim se plasirao u četvrtfinale gde ga čeka Mateo Beretini. Biće to repriza ovogodišnjeg finala Vimbldona kada je Đoković slavio sa 3:1.

PROČITAJTE JOŠ: Holanđanin ODUŠEVLJEN zbog meča sa SRBINOM: Novak je živa legenda!

Kastastrofalno je svetski broj jedan odigrao prvi set. Delovalo je kao da su zamenili uloge, Novak je grešio, a 20-godišnji Amerikanac sve stizao i posle samo pola sata igre dobio prvi set. Išao je Srbin iz greške u grešku i osvojio samo jedan gem. Bio je to jedan od njegovih najlošijih setova od početka sezone, verovatno i najlošiji.

U drugom setu viđena je velika borba, premda to rezultat ne oslikava.

Viđeni su neki spektakularni poeni, iznurujuće razmene.

Odlično je osvajač 20 grend slemova započeo taj deo igre. Napravio je rani brejk i poveo sa 2:0 što je proslasvio sada već prepozantljivim urlikom.

PROČITAJTE JOŠ: KO JE NAJPLAĆENIJI TENISER? Iznenadićete se!

Ubrzo su usledila dva neverovatna gema. Najpre je Bruksbi smanjio na 3:1, iako je bilo nekoliko izjednačenja Novak nije došao do brejk lopte, da bi usledio maratonski gem koji je trajao 20 minuta. Dženson je leteo po terenu, odlično se kretao i nošen velikom podrškom sa tribina sve stizao. Đoković je spasao pet brejk lopti, ali kod šeste je Bruksbi odigrao sjajan bekhend i došao do brejka. Bio je to gem u kojem su se i jedan i drugi borili da dođu do daha.

Već u narednom gemu Novak ponovo oduzima servis rivalu. Viđen je brutalan tenis, Bruksbi je čistio linije, ali Đoković nalazi način da napravi brejk kojim je slomio otpor rivala, a zatim i rutinski privodi set kraju.Nakon izjednačenja usledila je malo duža pauza, pošto je Novak otišao do toaleta, a po povratku je popio i neku tabletu. Ipak, Đoković je delovao dosta dobro za razliku Bruksbija kod kog je bilo primetno da je ostao bez energije.

Napravio je prvi reket sveta brejk na startu, zatim spasao brejk loptu servis vinerom, a onda još jednom oduzeo servis rivalu za dupli brejk. 

PROČITAJTE JOŠ: VILANDER BRANI CICIPASA: Svi veliki igrači ponekad VARAJU, pa čak i NOVAK

Do kraja seta nije bilo previše uzbuđenje, pa je Novak taj deo igre dobio sa sigurnih 6:2. Sličan scenario viđen je i u četvrtom setu. Odlično je Đoković započeo i četvrti set. Napravio je brejk u uvodnom gemu i to bez izgubljenog poena. Novi brejk Novak je napravio u sedmom gemu, a onda bez izgubljenog poena overio plasman među osam najboljih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter