Izvor: BSC HAPPY
14.07.2023 u 17:26
1

ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA: Novak u 3 seta održao lekciju Sineru

Novak Đoković je u finalu Vimbldona! Srbin je u petak u polufinalu nadigrao italijanskog tenisera Janika Sinera sa 6:3, 6:4, 7:6.

Novak će igrati 35. grend slem finale, peto uzastopno, a ukupno deveto na Vimbldonu.

U petak je upisao 34. pobedu zaredom u Londonu i sada ga još samo jedna deli od nove najvrednije titule. Na Centralnom terenu ima sada 45 pobeda zaredom.

Borio se sa talentovanim rivalom, publikom, neugodnom podlogom u vlažnim uslovima i sudijom – i ponovo je slavio.

U meču za trofej na najprestižnijem turniru Srbin čeka boljeg iz duela Danil Medvedev – Karlos Alkaras.

Sineru polufinale ostaje najbolji rezultat na grend slemovima.

Đoković – Siner 2:0 (6:3, 6:4, 7:6)

TAJ-BREJK Napao je spor drugi servis rivala Siner, pa je iz riterna došao do mini brejka i 2:0. Uprkos problemima koje mu je pravila senka, Đoković je odlično ovaj put pogodio drugi servis i smanjuje na 2:1.

5:6 Miran je ostao Siner, pa je svoj servis gem dobio uz izgbljen samo jedan poen.

5:5 SPASAVA DVA SET LOPTE RIVALA NOVAK! Uz ovacije je Siner došao do dve set lopte, a onda se Novak direktno obratio jednom navijaču koji se glasno obradovao kada je promašio prvi servis. – Video sam te – poručio je Srbin, a onda spasao obe set lopte Sinera. U veliki aut je potom Janik poslao lopticu, a sjajnim forhend volejem je Novak osvojio gem.

5:4 Odličan gem osmog tenisera sveta. Demonstrirao je ponovo snagu svog forhenda.

4:4 Nije tražio Siner čelendž za jednu loptu koja je bila u terenu i izgubio je taj poen. Bila je to njegova prilika da možda dođe i do 0:30. Ovako, Novak je bez većih problema stigao do gema.

3:4 Ne posustaje Siner, nastavlja da šalje „bombe“ sa servis linije. Lako Italijan ovde završava posao – sa nulom dobija gem.

3:3 Polušansu je ponovo imao Novak jer je bilo 30:30. Ali je ponovo servis izvukao Sinera.

2:2 Još jedan uzbudljiv gem – igralo se na razliku, ali nije Janik stigao do brejk lopti. Kada je bilo najpotrenije, Novak je osvajao poene.

1:2 Propustio je tri vezane brejk lopte Novak! Ponovo je imao Siner problema sa proklizavanjem, ali je u najvažnijim momentima uz servis uspeo da se izvuče i ipak dobje gem.

1:1 Bez većih problema do izjednačenja dolazi Đoković. Prepustio je protivniku jedan poen.

0:1 Pokušao je Novak da napadne mlađanog rivala odmah na početku drugog seta, prišao je na 40:30, ali mu nije dozvolio više Siner.


6:4 SET ĐOKOVIĆ! Ponovo Novak odlično servira kada treba da zatvori set. Sada ga još samo jedan deli od finala.

5:4 Jedan čaroban poen je odigrao srpski teniser, kada je iz čučnja vratio lopticu, a onda lobovao rivala. Međutim, ponovo je bez većih problema Siner dobio svoj servis gem.

5:3 Tražio je Novak pomoć od svog tima tokom ovog gema i uspeo je na kraju da ga dobije, iako je Italijan prišao na 40:30.

4:3 Uz malu pomoć rivala, koji je u žurbi grešio, Đoković je došao do brejk lopti – 15:40. Međutim, sjajno je servirao Italijan, uspostavljao je kontrolu od početnog udarca i uzeo je gem.

4:2 Još jednom je Đoković bio u nezgodnoj situaciji. Poletni Siner je bio na svakoj lopti, pa se igralo na razliku. Ipak, ponovo je Srbin prelomio u svoju korist kad je trebalo.

3:2 Jedan lakši gem za Italijana. Uspeo je Siner bez problema da odservira kako treba i smanji zaostatak. Novak i dalje ima brejk prednosti.

3:1 Potvrđuje Novak brejk u nesvakidašnjem gemu! Stigao je Đokovićev drop-šot Siner, a onda bio bolji u nadigravanju na mreži, što je izazvalo ovacije sa tribina.

Sudija je potom dodelio poen Italijanu – pošto je procenio da je Srbin prerano proslavio poen uzvikom posle udarca, čime je navodno time uznemirio rivala. Prišao mu je Novak, ali nije mogao da se opravda arbitru, koji je već doneo odluku.

Tanjug(AP Photo/Alastair Grant)


Ostao je miran aktuelni šampion, pronalazio je prava rešenja i stigao je do gem lopte. Ipak, bekhend vinerom je Siner došao do izjednačenja. Greška Đokovića značila je da Italijan ima brejk loptu. I snažno je udarao Siner, ali je na kraju pogodio mrežu.

Opomenu je dobio Novak jer je prekoračio vreme za servis. Međutim, uz smeč je došao do gem lopte, a potom je sačekao grešku rivala.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


2:1 BREJK ĐOKOVIĆA!
Uz malu pomoć mreže je Novak osvojio prvi poen, a onda je Janik napravio duplu servis grešku, pa je promašio i iz bekhenda i Srbin je imao tri vezane brejk lopte. Prvu je ispustio pošto je poslao predug bekhend, a drugu je spasao uporni Siner. Treća je bila sreća – Italijan je poslao forhend napolje.

1:1 Nadigravali su se teniseri, pa je semafor pokazao 30:30. Kad je bilo najvažnije Novak je ipak osvajao poene – nije dao šansu protivniku da dođe do brejk šansi na startu drugog seta.

0:1 Nije se mnogo Đoković pitao u ovom gemu – sve ja zavisilo od Janikovih udaraca. Iako je bilo 30:30, uz siguran servis u završnici, Siner je došao do gema.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


6:3 SET ZA NOVAKA!
Pročitao je prvi Đokovićev servis Siner i osvojio je poen, međutim, usledila su tri vezana asa Novaka! I onda servis viner za dobijen set!

5:3 Osvojio je jedan fantastičan poen Novak u ovom gemu, ali je tokom jednog i proklizao. Bez problema je Siner došao do svog novog gema.

5:2 Ni Novak nije davao nove šanse protivniku. Kontrolisao je situaciju potpuno Srbin, diktirao je ritam u razmenama, a onda je uz još jedan as završio posao.

4:2 Italijanski teniser je lakše dobijao svoje servis gemove. Nije dozvolio Đokoviću da osvoji ni poen ovoga puta.

4:1 Uz viner iz bekhenda je Siner došao do poena koji mu je doneo novu brejk loptu. Ipak, pogrešio je u narednoj razmeni, a volejom je onda Đoković stekao prednost. As je označio kraj gema.

3:1 Upisuje se Siner u ovom polufinalu. Dobro je servirao italijanski teniser, pa je brzo stigao do 40:0. Osvojio je Novak potom jedan poen, ali je sjajnim forhendom završio Janik narednu razmenu.

3:0 Potvrđuje Novak brejk. Nije imao Siner pravi odgovor na udarce Đokovića, a svaki njegov pokušaj da preuzme kontrolu završavao se bezuspešno.

2:0 BREJK ĐOKOVIĆA! Imao je Janik prednost 30:15, ali je iz silne želje da pogađa linije pravio i više grešaka. Odmah je i Đoković došao do šanse da napravi brejk, a iskoristio je prvu priliku.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


1:0
Servisima srpskog igrača počeo je meč. Proklizao je Siner već u prvom poenu, pošto je vlaga bila izuzetno velika. Stigao je Novak potom do 30:0, međutim pustio je ruku Janik i došao do brejk lopte. Spasao se Đoković u dužoj razmeni, ali je razornim forhendom Italijan stvorio sebi novu šansu. Međutim, napravio je odmah potom i grešku. Nije služio prvi servis Srbina, ali je dubokim loptama primoravao rivala na greške i dobio je gem.

Polufinalni duel između Novaka Đokovića i Janika Sinera prvi je na Centralnom terenu u petak.

Pozdrav sa Alkarasom pred početak programa
Novak Đoković odradio je zagrevanje pred polufinalni meč. Na Teren 1 izašao je posle svog današnjeg rivala Janika Sinera.

Pola sata je srpski teniser proveo u radu sa Čarlijem Gomesom, koji ga je i ovoga puta spremao za meč.

Na kraju se pozdravio sa Karlosom Alkarasom, koji je stizao na svoje zagrevanje, i otišao.

Godišnjica čuvene pobede i slika koja se ne zaboravlja

Na današnji dan, 14. jula 2019. godine, odigrano je najduže finale Vimbldona u kojem je Novak Đoković posle dve spasene lopte nadigrao Rodžera Federera. Bio je to spektakl koji se i dalje prepričana.

Te nedelje na Centralnom terenu Ol Ingland kluba srpski teniser je osvojio svoju petu krunu u Londonu, pošto je sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) nadigrao osmostrukog šampiona posle četiri sata i 55 minuta borbe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA: Novak u 3 seta održao lekciju Sineru”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter