Izvor: Kurir
12.04.2024 u 18:15
0

NOVAK JAČI OD DE MINORA I VRUĆINE: Đoković uz DOSTA MUKE do polufinala u Kneževini!

U četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu srpski teniser Novak Đoković igra protiv Aleksa de Minora.

Uživo,

Novak Đoković – Aleks de Minor:

Drugi set:

6:4 – Kraj, Novak Đoković je u polufinalu!

5:4 – Konačno Novak uzima gem na svoj servis. Još jedan korak do pobede!

4:4 – Sačuvao je De Minor servis i izjednačio rezultat.

4:3 -Neverovatno, De Minor je ponovo vratio brejk. Nikako da Đoković sačuva početni udarac. Nastavlja se velika borba.

4:2 – Još jedan u nizu, Đoković ponovo pravi brejk. Uspeo je Novak da oduzme servis svom rivalu. Stiče se utisak da je igračima teže da osvoje gem na svoj servis.

3:2 – Ribrejk De Minor. Ovo je peti put u poslednjih šest gemova da igrači ne mogu da zadrže svoj servis. Očekuje nas velika borba. Novak deluje kao da se otežano kreće. Aleks je maratonskim poenom uspeo da izmori Novaka i da mu oduzme početni udarac još jednom.

3:1 – Vraća Novak brejk momentalno. Utisak je da ni Novak ni Aleks nisu na svom nivou, ali je bitno da Đoković ide ka pobedi.

2:1 – De Minor vraća brejk. Imao je Novak šanse u ovom gemu, ali ga je Aleks pročitao kod jednog poena na mreži, što mu je dalo samopouzdanje da pritisne. Idemo dalje.

2:0 – MA,BRAVO! Novak pravi brejk. Brine jedino govor tela Đokovića, deluje da jedva stoji na nogama! Iscrpljen je prvi teniser sveta, ne odgovara mu vlažnost vazduha i temperatura.

1:0 – Gem u laganom ritmu za Đokovića. Bitno je da na startu drugog seta ne dozvoli rivalu da pomisli da može da se vrati u meč.

Novak je odlučio da iskoristi pauzu između setova da ode do toaleta. Velika je vrućina u Monte Karlu. De Minor čeka Đokovića na klupi uz led oko vrata

Prvi set:

7:5 – Novak osvaja prvi set, brejk u pravom trenutku!

6:5 – Težak gem za Novaka, suočio se sa brejk loptom, ali je odbio nalet Australijanca. Novak je u jednom trenutku pao pri izlasku na mrežu, ali je na svu sreću sve prošlo bez posledica.

5:5 – Imao je Đoković set loptu, ali je De Minor hrabrim forhendom uspeo da se izvuče. Nastavlja se velika borba.

5:4 – Osvaja Novak gem bez izgubljenog poena, pritisak je na De Minoru koji servira da ostane u setu.

4:4 – Imao je Đoković svoje šanse u ovom gemu, bilo je 30:30, a usledila je maratonska razmena od čak 34 udarca. Aleks je izašao kao pobednik, ali Novak preti na servis rivala.

4:3 – Novak osvaja još jedan gem na svoj servis. Obratio se svom boksu u potrazi za osveženjem, a čini se da mu vremenskin uslovi za sada prave veće probleme od rivala.

3:3 – Lagan gem za De Minora, bez izgubljenog poena.

3:2 – Novak je podigao nivo igre u polju, bekhend funkcioniše, a slajs pravi velike probleme De Minoru. Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do još jednog gema

2:2 – De Minor bez problema na servisu. Australijanac je uz samo jedan izgubljen poen izjednačio rezultat.

2:1 – Siguran gem za Đokovića, dozvolio je rivalu dva poena, ali je servisom rešio ovu deonicu u svoju korist. Velika je vrućina u Monte Karlu, primetno je da Novak malo teže dolazi do daha.

1:1 – Imao je Novak dve brejk prilike, ali je Aleks prvenstveno dobrom igrom na mreži uspeo da sačuva svoj servir.

1:0 – Uspeo je Novak da sačuva servis u uvodnom gemu, iako je De Minor imao dve brejk prilike. Očekuje nas uzbudljiv meč u Kneževini.

Uoči meča:

Danas je pred najboljim teniserom ikada Novakom Đokovićem novi izazov u Monte Karlu.

Srbin je prve dve prepreke uspešno preskočio i nadamo se da će u istom ritmu nastaviti svoj pohod ka prvom trofeju ove godine.

Inače, Minor je postao prvi Australijanac koji se plasirao u četvrtfinale Monte Karla još od 1999. godine i Marka Filipusisa.

Podsetimo, srpski teniser plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 24. igrača sveta Italijana Lorenca Muzetija, čime je porpavio svoj plasman na Mastersima.

Novak Đoković
FOTO: VALERY HACHE / AFP / PROFIMEDIA

Srpski as je pretekao Rafaela Nadala na listi igrača sa najvećim procentom pobeda na takmičenjima iz serije 1.000.

Novak sada ima 82,2%, Rafa je ostao na 82,1%, dok potom slede Rodžer Federer sa 77,9 odsto, Karlos Alkaras sa 76,7, te Andre Agasi sa 74,1%.

Đoković je osvojio dve titule u Monte Karlu, 2013. i 2015 godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter