Izvor: BSC HAPPY
05.12.2023 u 22:10
0

CRNO BELI SENZACIONALNI:Partizan nakon produžetaka savladao Monako u rovovoskoj borbi

Meč je okončan rezultatom 89:85.

Partizan je posle dvosatne drame pobedio Monako i tako napravio veliko iznenađenje u 12. kolu Evrolige. Konačan rezultat 88:85, i to posle nestvarne završnice četvrte deonice i potonjeg produžetka, delimično i nagoveštava kakav je i koliko zanimljiv bio ovaj duel u elitnom nadmetanju.
SRPSKI TRENER IDE U RUSIJU: Rusi tvrde Žarko Lazetić prvi kandidat za trenera Sočija

Gosti, koje kao trener predvodi Saša Obradović, doputovali su u Beograd sa treće pozicije na evroligaškoj tabeli i samo četiri poraza od 11 dosadašnjih nastupa, do prošle nedelje crno-beli su imali skromna četiri uspeha, no u drami su pobedili Panatinikos i popeli se na desetu poziciju. Na krilima tog uspeha izabranici Željka Obradovića su kao u transu, za tili čas poveli sa 11:2, ali je onda tajmaut gostiju pokrenuo mašineriju koja je ekipu iz Kneževine i vinula u vrh evropske elite.

Za manje od dva minuta Džon Braun, Moteijunas i, pre svih, razigrani Majk Džejms, preokrenuli su zbivanja u svoju korist, da bi se posle 12:13 na semaforu borba rasplamsala. Razigrali su se Bruno Kaboklo s jedne strane, Alfa Dialo s druge, pa se čekalo da se vidi ko će, u crno-belom grotlu u Areni, napraviti odlučujući iskorak ka trijumfu. A to se dugo čekalo.Jer, na minimalna vođstva domaćih, Monako bi za stotinak sekundi davao i po osam poena (recimo, za preuzimanje vođstva od 25:31), ali bi onda „Žocov“ tajmaut budio njegove izabranike, koji bi se očas posla rezultastki vraćali.

Da nije bilo sedam izgubljenih lopti ABA šampiona, a samo dva njegovog suparnika, ne bi Monako imao 32:35 na poluvremenu, no ono što je usledilo bilo je još zanimljivije od prvih 20 minuta.Reči Željka Obradovića da je potrebno igrati mirnije, ali i uz stvaranje više prostora u napadu, ne samo da su njegovi puleni počeli da sprovode u delo, već je i suparnik podigao nivo svog nastupa. Šta god da bi raspucani Džejms Naneli uradio, nailazilo bi na odgovor, najčešće Motiejunasa, ali su se i ostali članovi Monaka „priključivali“, kad god bi „grobari“ pomislili da je „konačno pronađen put ka trijumfu“. Poput dva boksera koji se nadmeću spuštenih gardova, razmenjivali su se udarci, neretko vrlo atraktivni, sve do same završnice. U njoj je najpre Doužer svojim koševima poveo crno-bele do prednosti od četiri razlike, „pomogao“ je tu svojom tehničkom greškom Majk Džejms, ali i odličnom odbranom Danilo Anđušić, pa je „Pi-Džej“, bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru, doneo 63:55 u 34. minutu. Taj odlazak na osam razlike delovao je kao da je „prelomio“ utakmicu, nije se mnogo marilo što je potom Anđušić promašio +11 iz levog ugla, jer je Obradovićeva ekipa izgledala nokautirano. No, samo na kratko. Malo Braun i Dialo, a malo više trojkom Majka Džejmsa na tri minuta do kraja, učinili su gosti i finiš izuzetno zanimljivim.
U završnih stotinak sekundi ušlo se uz nerešen rezultat, ali i uz nestvarnu Partizanovu odbranu.

Pi-Džej Doužer je dvaput oduzeo loptu suparnicima u napetoj završnici, jednom su na kiks naterali rivala Ledej i Kaboklo, što je uz dva puta po polovičan učinak s linija penala brazilskog centra, te kontru i pogodak Pantera, bilo dovoljno za, delovalo je, iznova nenadoknadivih 70:66 uz svega 20 preostalih sekundi. Majk Džejms je, međutim, pogodio dve trojke u poslednjih 20 sekundi, a kako Partizan preko kapitena nije bio precizan uz zvuk sirene, otišlo se u produžetak.

To kao da je iznerviralo Kevina Pantera. Preuzeo je u dodatnih pet minuta konce igre u svoje ruke, „vezao“ sedam poena u nizu, doneo +4 domaćinu, što je osokolilo saigrače, a „pojačalo“ ton u Areni do maksimuma. Iako je rival uspeo da preokrene, posle „krađe“ i koša Brauna pa pogotka Džordana Lojda, Pi-Džej Doužer je iz igre vratio prednost crno-belima, da bi s linije penala pogodio jednom i doneo 85:83 domaćinu, 36 sekundi pred kraj 45. minuta.

Ispostavilo se da je time doneo prednost koju suparnik nije mogao da stigne – Motijeunasu, koji se žalio da nije fauliran u narednoj akciji favorita, dosuđena je nesportska lična greška nad Smailagićem, što je Partizan „poguralo“ ka tome da stečeno vođstvo pretvori u trijumf.

Crno-beli će priliku za sedmu pobedu u elitnom takmičenju imati u četvrtak na istom mestu, kada će ugostiti Olimpiju iz Milana koja je sa 91:84 izgubila od Bajerna.


PARTIZAN – MONAKO – 84:83

22:58

KRAJ!

Motiejunas je promašio trojku za vođstvo, a Braun nije izborio novi napad. Doužer je sa penala bio nesiguran, ali polovičan. Motiejunas je mislio da je pod faulom, ali nije bio, pa je promašio. Motiejunasu je sviran nesportski faul, a Smailagić je iskoristio dva penala. Partizan je izgubio loptu, Motiejunas je našao put do koša za 87:85, ali je do kraja ostala samo sekunda. Naneli je utakmicu okončao sa dva penala.

22:42

44′ Ludnica – 84:83

Kaboklo je zakucao nakon lepe akcije, a onda je napravio peti faul, te je morao iz igre. Džejms je bio polovičan sa penala, ali je onda Braun ukrao loptu Panteru i zakucao za 82:81. Smailagiću je sviran faul u napadu, a Lojd je na isteku napada bio precizan za 82:83. Doužer je uzvraito odmah na drugoj strani.

22:38

42′ Panter nezaustavljiv – 80:78

Doužer je bio polovičan sa penala, a Motiejunas je doneo prednost Monaku. Panter je pronašao put do koša, a Džejms je promašio trojku. Panter je oba penala lako ubacio, a Motiejunas je ponovo došao do poena pod košem. Panter je pogodio još jednu važnu trojku, a Motiejunas je bio siguran sa linije slobodnih bacanja.

 

22:30

40′ Nestvarne trojke Džejmsa – 72:72

Džejms je ubacio trojku nakon tajm-auta za 70:69, ali je onda Monako napravio grešku u odbrani, pa je Naneli sa penala bio siguran za 72:69. Partizan je branio poslednji napad Monaka, ali je Džejms ubacio trojku preko ruke. Dve sekunde su ostale do kraja – 72:72.

22:24

40′ Velika greška Džejmsa – 70:66

Panter je promašio sa poludistance, Džejms je izgubio loptu, nakon sjajne odbrane Doužera, a kapiten Partizana je u kontri položio za 70:66. 

22:22

39′ Sjajna odbrana partizana

Kaboklo polovičan sa penala 67:66, Monako gubi loptu. Novi faul i ponovo bacanja za Kabokla. Ponovo polovičan 68:66

22:14

38’Monako se primakao, drama u Areni

Partizan ne može bez drame. Monako je napravio seriju izjednačio sa crno-belima na 66:66 pred završna tri minuta.

22:12

37’Monako na pola koša zaostatka

 

Panter siguran sa penala za Partizan, Lojd za Monako 66:61. Potom Džejms pogađa za tri 65:64

22:07

36′ Tajm aut za Željka Obradovića na 4.54 do kraja

Partizan imao lepu rezultatsku predsnost, Žoc je tražio tajm aut za ekipu crno belih, Pogađa Braun na asistenciju Džejmsa, a onda i Dijalo u kontri 63:59

22:06

35′ Partizan u boljoj poziciji – 63:55

Okobo nije ubacio za dva posle tajm-auta, a Džejms je dobio tehničku, pa je Partizan iskoristio penal. Anđušićeva trojka ponovo nije bila dobra, ali je Monako propustio dva napada zaredom. Doužer je doneo Partizanu +8, Smailagić je lupio atraktivnu rampu Džejmsu, ali je Braun popravio. Panter je bio siguran sa penala, Lojdova trojka nije bila dobra, kao ni Anđušićeva.

21:57

32′ Doužer pogađa bitnu trojku – 59:53

Doužer je iz teške pozicije ubacio šut, a Kemba je doneo izjednačenje sa penala. Anđušić je uz mnogo sreće poentirao, a Džejms nije uzvratio. Doužer je to kaznio trojkom za 58:53, pa je Saša Obradović morao da zove tajm-aut

21:50

30′ Biće drame – 51:51

Hol je doneo izjednačenje, ali je onda Ledej pogodio trojku. Okobo je odmah uzvratio istom merom, a Ledej je napravio faul u napadu. Monaku je istekao napad, ali trojka Anđušića na drugoj strani je bila kratka. Monako je jeftino prodao još jednu loptu, a Partizan je promašio tri šuta zaredom za tri. Džejms je iscedio napad, ali nije bio precizan za tri uz zvuk sirene.

 

21:43

27′ Naneli dominira – 48:46

Džejms je promašio težak šut, a Panter je ubacio trojku uz faul, potom i penal za 43:41. Motiejunas je doneo izjednačenje, a potom i vođstvo trojkom. Naneli je vratio trojku, a Monako je promašio dva šuta zaredom. Dialo je bio veoma nesiguran sa penala dvaput, a Naneli je još jednu situaciju lako rešio za 48:46.

21:34

23′ Velika borba – 39:41

Braun je bio polovičan sa penala na otvaranju drugog poluvremena, a Smailagić je zakucao na drugoj strani na asistenciju Doužera. Džejms je postigao prve poene iz igre za 34:38, Smailagić je promašio trojku, ali je Panter pogodio s poludistance. Motiejunas je uzvratio trojkom, a zatim je naterao Pantera na izgubljenu loptu. Lojdova trojka nije bila dobra, ali zato Nanelijeva jeste.

 

21:14

20′ POLUVREME – 32:35

Oba tima su poentirala za dva, Lojd je potom bio sjajan u prodoru, Smailagić nije završio akciju kako je želeo, ali je Džejms promašio trojku za kraj prvog poluvremena.

Prava evroligaška utakmica u Areni. Posle prvih 20 minuta vodi Monako 35:32. Partizan je, osim sjajnog starta i vođstva 11:2, uglavnom bio prinuđen da odgovara na serije gostiju. Na kraju -3 i nije tako loš rezultat, s obzirom da je ekipa Saše Obradovića vodila i +6.

Kod Partizana Kaboklo i Naneli zabeležili su po devet poena, na drugoj strani Dialo osam.

21:11

Partizan okreće momentum za tili čas Naneeeli – 30:31

Vukčević je napravio faul u napadu, Monako je promašio još jednu trojku, a Ledej je izgubio loptu. Hol je prikucao promašaj Džejmsa za +6, pa je Željko Obradović morao da zove tajm-aut. Naneli je pogodio šut za dva, a Džejms je promašio za tri. Potom je Naneli ubacio trojku, a Lojd nije uzvratio istom merom.

 

21:08

Monako diže razliku

Nova serija Monaka. Ovog puta 8-2 za vođstvo 31:25 tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

21:05

19′ Okobo sjajan – 25:29

Naneli je napravio faul u napadu, ali Monako to nije iskoristio na drugoj strani. Kaboklo je uz faul poentirao, pa je sa penala poravnao rezultat. Tristan je odigrao sjajnu odbranu na Kembi, a Kaboklo je pronašao nove poene nakon ofanzivnog skoka. Okobo je bio siguran sa penala, a Blosomgejm je doveo svoj tim u prednost nakon brze kontre. Partizan je vezao promašaje, a flouter Okobo je bio sjajan za 25:29.

21:02

19′ Ništa bez Pantera Kabokla

kaboklo beleži sedmi poen a nešto bolja igra od kada se u igru vratio Kevin Panter, Tristan Vukčević neverovatan u odbrani

21:00

17′ Preokret Monaka – 20:23

Kemba je ubacio trojku na otvaranju drugog perioda, ali je Avramović imao sjajan prodor na drugoj strani. Blosomgejm je prikucao promašaj Vokera, Avramović nije bio precizan u šutu za tri, ali je Kemba izgubio loptu. Vukčević je promašio otvorenu trojku, a Dialo je poentirao pod košem uz faul, te mu ni penal nije bio problem. Naneli je ubacio šut za dva, kao i Okobo.

20:52

14′ Neefikasna četvrtina – 16:13

Panter je bio polovičan sa penala, a Dialo je pronašao poene na obruču. Monako je ukrao loptu, Korneli je promašio zicer u kontri, ali Partizan to opet nije kaznio. Dialo je izjednačio trojkom, Naneli je prokockao još jedan napad, a Braun je sa penala doveo svoj tim u prednost – 12:13. Naneli je iz prodora proizveo poene, Korneli je promašio još jedan zicer, kao i Okobo, a Tristan je ubacio dva penala. Okobo je loše zavrnuo loptu na drugi obruč za kraj prve četvtine.

 

20:50

12′ Partizan stao igra se brza košarka nema tajm auta

Partizan ne može bez oscilacija. Posle odličnog starta ekipa Saše Obradovića uzvratila je serijom 10-1 i došla do izjednačenja 12:12.

 

20:45

7′ Vraća se Monako

Braun i Lojd su promašivali sa poludistance, ali Partizan to nije kaznio na drugoj strani. Braun je konačno poene iz igre za Monako, a seriju promašaja na obe strane prekinuo je Motiejunas trojkom iz kornera. Naneli nije uzvratio istom merom.

20:40

4′ Serija Partizana – 11:2

Panter je pocepao mrežicu sa trojke, a onda je pogodio i poludistancu posle ukradene lopte. Monako je izgubio još jednu loptu, Kaboklo je zakucoa u kontri i Saša Obradović je morao da traži tajm-aut.

20:37

3′ Više promašaja na početku, Monako već ispunio bonus – 4:2

Partizan je izgubio loptu na otvaranju meča, ali je Lojd promašio zicer. Crno-beli su nekoliko puta skakali u napadu, a Doužer je to nagradio pogotkom sa poludistance. Uatara nije ubacio trojku preko ruke, ali Džejms zato jeste dva bacanja. Kaboklo je poentirao nakon ofanzivnog skoka, a Monako je izgubio loptu.

20:30

Arena puna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter